IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бразилия – петата по големина икономика в света през 2016 година

Такива са очакванията на напускащия утре президентския пост в страната Луис Инасиу да Силва

09:52 | 29.12.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Бразилия – петата по големина икономика в света през 2016 година

Бразилия ще стане петата световна икономика през 2016 година, а може и по-рано, заяви бразилският президент Луис Инасиу Лула да Силва, цитиран от Франс прес.

"Като погледнем света, бих могъл да ви кажа без да сбъркам: Бразилия ще стане петата световна икономика преди Олимпийските игри" в Рио де Жанейро през януари 2016 година, посочи Лула, който в събота напуска поста си след осем години начело на страната.

Щафетата поема подкрепената от него на президентските избори през октомври Дилма Русеф.

"Това може да стане и по-рано, но ще зависи от волята ви за работа", добави президентът в реч по повод началото на строежа на нов завод на италианския автомобилостроител Fiat в Ипожука, щата Пернамбуку.

Италианската компания ще инвестира 1,3 милиарда евро във втория си завод в Бразилия, който ще произвежда по 200 000 автомобила годишно и ще създаде 3500 работни места.

След Италия, Бразилия е вторият най-голям пазар за Fiat.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
aristotel
преди 13 години
Може и да стане. Но си спомням за ФАЛИТА на Бразилия. Дълговете въобще някой плаща ли ги ??? Най-големите длъжници са САЩ, Германия, Великобритания, ирландия, Испания, Италия т.е. все страни от Г-8 или Г 20. Някой ще каже да бе техния БВП е голям и не е проблем. КАТО не е проблем ЗАЩО не са си ги платили.Ще ви КАЖА. Всеки от нас познава свои приятели които са готови да вземат пари от вас и си просят и вие много добре знаете, че НИКОГА няма да ви ги платят. и тук е същото. Дълговете се пишат на книги и дрън-дрън - нищо. Накрая ще стане ТОТАЛЕН СРИВ във системата - БАНКОВ-Финансов-а за социалния да не говорим.И РЕСТАРТ-РЕСТАРДДД ;-) и накрая както са казали РИМСКИТЕ сенатори ДА го Д...т бедните :-))))Затова харчи си парите, гледай си здравето, пък после каде сите там и ГОЛ ХАСАН. ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още