IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ замразиха либийски активи за 30 млрд. долара

Това е най-крупната сума, блокирана от САЩ досега като мярка при въвеждане на санкции срещу друга държава

10:28 | 01.03.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
САЩ замразиха либийски активи за 30 млрд. долара

Властите на САЩ замразиха либийски активи на обща стойност най-малко 30 млрд. долара, съобщи зам.-министърът на финансите, отговарящ за борбата с тероризма и финансовото разузнаване, Дейвид Коен, цитиран от Интерфакс.

Либийските активи в САЩ са блокирани в рамките на заповед на президента Барак Обама.

По думите на Дейвид Коен, това е най-крупната сума, блокирана от САЩ досега като мярка при въвеждане на санкции срещу друга държава.

Коен е уточнил, че замразяването на либийските активи е започнало от 25 февруари, когато Белият дом обяви санкциите по отношение на режима на Муамар Кадафи, и е завършило вчера.

В края на миналата седмица швейцарското министерство на външните работи обяви, че ще замрази всички активи на Кадафи и неговото „обкръжение“ за срок от три години, за да се избегне “злоупотреба с държавни фондове”.

ООН също обмисля санкции срещу Либия. ЕС обмисли и вече наложи оръжейно ембарго на режима на Кадафи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
Parlamator
преди 13 години
Щатите и международната, общност като цяло, бяха длъжни да се намесят много по-рано. Евтиния петрол, обаче купува съвестта на всяка администрация. Тъжната истина е, че в световната политика за морал няма място, а може и да е иначе....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още