IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Standard&Poor's повиши кредитния рейтинг на Бразилия до BBB от BBB-

Добрите перспективи пред икономиката на страната, подкрепени от устойчивата фискална политика са в основата на решението, посочват от агенцията

10:35 | 18.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Standard&Poor's повиши кредитния рейтинг на Бразилия до BBB от BBB-

Рейтинговата агенция Standard&Poor's обяви, че е взела решение за повишение на кредитния рейтинг на Бразилия с една степен. В основата на това са добрата фискална политика, която вдъхва увереност за устойчив растеж на икономиката, пише Bloomberg.

Кредитният рейтинг на латиноамериканската държава вече е ВВВ, което е с една степен над досегашното ниво ВВВ-, което по скалата на Standard&Poor's е най-ниското сред рейтингите, които се определят като инвестиционни.

„Очакваме правителството да продължи с внимателната си фискална и монетарна политика, което в комбинация с устойчивостта на икономиката би трябвало да омекоти влиянията на потенциални външни шокове“, посочват от S&P.

Бразилия, която е най-голямата икономика в Латинска Америка, се очаква да отбележи икономически ръст от 3,2 на сто през тази година. Това показват резултати от проучване на централната банка на страната, проведено сред 100 икономисти. През 2010 година икономическият ръст на Бразилия бе 7,5 на сто.

Съществува обаче риск икономическата активност да се забави значително. Централната банка публикува данни, от които става ясно, че тя се е свила с 0,3 на сто през последното тримесечие, а това поставя под съмнение възможността да бъде постигната очакваната от банката цел за растежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още