IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody`s може да понижи рейтингите на 87 европейски банки

Липсата на системна подкрепа за банките от страна на европейските правителства е основна причина за предупреждението на агенцията

10:19 | 29.11.11 г. 7
Moody`s може да понижи рейтингите на 87 европейски банки

Международната рейтингова агенция Moody's предупреди за възможно понижаване на рейтингите по задълженията на 87 банки в 15 европейски държави във връзка с евентуално прекратяване на получаваната подкрепа от правителствата на тези страни, се отбелязва в прессъобщение на официалния уебсайт на агенцията, цитирано от РИА Новости.

Рейтингите може да бъдат понижени с 1-2 степени, се посочва в съобщението.

От Moody's предполагат, че превърналата се в непредсказуема и ненадеждна системна подкрепа за подчинения дълг в Европа е недостатъчно основание за подкрепа на рейтингите.

„Moody's смята, че системната подкрепа за подчинения дълг в Европа става все по-непредсказуема във връзка с промените в политиките и финансовите ограничения“, пише още в документа.

Между причините, повлияли на решението на агенцията евентуално да преразгледа рейтингите, тя изтъква по-слабата финансова гъвкавост на европейските държави, изискваща финансова консолидация.

От Moody's твърдят, че при оценяването на рейтингите ще бъдат наблюдавани внимателно действията на Европейската комисия по банковите въпроси и ще се осъществи взаимодействие с регулаторите и властите с цел получаване на допълнителна информация за подкрепа на рейтингите по подчинения дълг.

Голяма част от евентуалното преразглеждане се отнася до банки в Испания, Италия, Австрия и Франция, сред които са BNP Paribas, Societe Generale, UniCredit SpA, Banco Santander, Credit Suisse AG и UBS AG.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
" Пари, пари, пари, пари, пари! Някои хора ги имат, някои хора наистина се нуждаят от тях. " По този начин започва песента на O'Jay " За любовта към парите. "Парите за съжаление заемат голяма и важна част от животът ни. Всяко важно нещо в животът ни е свързано с тях пътуване, семейство, дом, здраве. Затова има много митове и заблуди по отношение на парите. Ето и петте най важни:Истина 1:Преследването на парите води до задънена улица Това ви прави алчни и така пропускате много по важни неща в животът си.Истина 2 :Какво ще правите с парите, които ви правят щастлив?Връзката между парите и щастието винаги е кратка. Парите могат да ви ощастливят за определен период. В кои случаи те носят щастие краткотрайно:Осигуряват свобода Не сте зависими от никого. И това е една от най-големите причини хората се стремят към многото пари, защото те наистина искат свобода!Давате за благотворителност:Това носи облекчение и щастие на хората с парите след като имат принос в някаква кауза. Купуване на нещаТова е най голямото щастие. Притежанието на материални придобивки носи истинско щастие. В крайна сметка всички сме го изпитвали и знаем, че е така.Истина 3:Любовта към парите е коренът на всяко зло С векове е доказано, че колкото повече пари имате, толкова по зъл човек сте. Парите развалят заложеното добро у човекът.Мит 1:Да имаш повече пари от останалите, значи, че си по преуспял от тях!Парите и успехът са станали прекалено еднозначни. Хората уеднаквяват успеха с парите и мислят, че те са по-успешни от тези, които имат по-малко в банката. Въпреки това, дори някой с малко пари може да има огромно количество успех.Мит 2 :Парите ще разрешат проблемите миФинансовите ви проблеми да, но другите никога.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Хората са поставени в условия да бъдат принудени да кредитират съществуващата система Матрицата. Матрицата, това е съвкупност от програмирани хора, манипулатори, чрез които се осъществява определен план на земята. Сегашната форма на демокрация, това е най-високата (най-ефективна) форма на манипулация над обществото. Манипулацията се извършва чрез избирателната система, парите и медиите, съответно в трите сектора: политика, икономика финанси и социален живот - култура. Хората са принудени да предоставят своето право на глас, своите парични средства и своята работоспособност на този, който държи лостовете на управление в Царството на Силата. Народът, отделният гражданин предоставяйки своето право на глас и своята спестена парична (спестовна) единица на имащите власт и банков капитал, всъщност кредитира тяхната линия и политика, тяхната програма и стратегия, тяхната фирма или банка, съответно бизнес начинание или проект. Лостовете за убеждаване това са тотална дезинформация, прикрита лъжа, умело изковани митове, подкупи и корупция, всичко това основано върху система на мощно подхранван егоизъм. Висшата форма на манипулация, това е използването на първоначалните заложени в човека биопрограми. програмите за самосъхранение, себеобезпечаване и продължение на рода, проявяващи се в нуждата от подслон, храна, вода, облекло, емоционално и сексуално общуване, социални контакти, топлота на взаимоотношенията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
В обществото явно битува някакъв мит, че банките са Safe Heaven, че НЕ са създадени от супер алчни индивиди(не хора). Обществото явно не може да повярва, че точно там са се спотаили в момента най-отровните змии, супер мошеници, които са замислили да направят обира на всички времена с цената на всичко...........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Ционистките евреи започват да завладяват света на принципа "Разделяй и владей". В началото на миналия век те разработват специална програма с така наречените Протоколи на Сионските Мъдреци. Ако човек отвори тези протоколи ще се удиви от мъдроста на съдържанието им, но само в една посока, която е ЗАВЛАДЯВАНЕ НА СВЕТА. И те го правят превъзходно, поне до този етап. Обединена Европа е техен проект от началото на миналия век, по подобие на САЩ. Но целта е пак богатства за определени кръгове и нищо друго. Най-важното обаче е да проумеем, че главната цел, която стои зад изкуствено предизвиканата икономическа криза, която в скоро време ще прерасне в истинска катастрофа, е изпълнението на последните етапи от налагането на плана Нов световен ред. Не случайно името на този план е обявено върху банкнотата от един долар, тъй като парите са основно средство, чрез което той се провежда. Novus Ordo Seclorum или Нов Cветовен Ред е кодовото наименование на плана, изписано на латински под тайнствения символ на египетската пирамида. Аnnuit Coeptis или Нашето начинание (план) е успешноРейтингови фирми казват кой да управлява европейските, пък и всички други нации. Демокрацията бе изритана от полrтическата сцена и заменена с волята на Рокфелер и на Ротшилд, които през устата на собствените си американски фирми "Мудис" , "Стандард енд пуърс" , Fitch и на своя "бушон" Джордж Сорос от една година говорят, че Гърция трябвало да излезе от еврозоната, че ЕС трябва да стане СAЩ, че ЕЦБ трябва да започне да емитира еврооблигации. Банкерът Дейвид Рокфелер 23 Септември 1993 : " Сегашният прозорец от възможности, по време на който миролюбивият и взаимнозависим световен ред може да бъде изграден, няма да бъде отворен твърде дълго. Ние сме на предела на глобална трансформация. Всичко от, което се нуждаем сега е криза и народите ще приемат Новият Световен Ред." Международните банкери и скритият елит контролират почти целия свят. Те са много близко до последната си победа. Свободата на цялото човечество е под атака.Съпротивата срещу тази атака не е клуб, не е организация или конспирация. Тя е активността на всеки човек, който избира сам своите крачки, който иска сам да прави плановете си, който иска да има мисия в този живот. Тази съпротива е техният най-кошмарен сън, защото не може да бъде обезглавена, затворена, заглушена. Защото съпротивата е преди всичко състояние на духа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 12 години
Кои са тези дайте им имената тука да ги видим ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Всички банки ще фалират и това ще се нарече Видовден.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
tudjarov
преди 12 години
Държавна помощ за некадърниците,затова Европа и САЩ са на това дередже. Липсата на естествения подбор в конкурентна среда дават възможност на некадърниците да разпиляват неконтролируемо обществен ресурс.Този социален капитализъм няма бъдеще.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още