IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къде остана удоволствието от работата?

Близо половината от работещото население в света не е щастливо, показва изследване на агенция за персонал

22:26 | 17.09.13 г. 5
Автор - снимка
Създател
Къде остана удоволствието от работата?

След като почти половината от работещото население в света не е щастливо в работата си, човек не може да не се запита какво стана с удовлетворението от работата, пише CNBC.

Според годишното проучване на агенцията за персонал Kelly Services, обхващащо 120 000 анкетирани в световен мащаб, зашеметяващите 48 процента от служителите са недоволни от настоящата си работа, в сравнение с 47% от предходната година.

Комбинация от фактори се отразява на настроенията на служителите, включително намалението в числеността на персонала, по-малките бонуси и лични придобивки, тъй като компаниите съкратиха разходите си.

"Макроикономическата среда се проявява в политиката на компаниите. Намаляването на числеността на персонала означава в някои случаи, че един човек трябва да върши работата на двама. Това причинява известно неудовлетворение", коментира Марк Хол, вицепрезидент на Kelly Services в Сингапур.

"Има също така и липса на сигурност за работното място, като служителите постоянно мислят за това, което трябва да направят, за да запазят работата си", добавя той.

С такова високо равнище на недоволство не е изненадващо, че 43 процента от анкетираните заявяват, че често мислят за напускане на работата си, в сравнение с 37% миналата година.

В действителност, почти половината от анкетираните сменили своите работодатели през изминалата година , като най-голям е делът им в региона на Европа, Близкия изток и Африка - 51 процента спрямо 45% в Северна и Южна Америка и 42 процента в Азиатско-тихоокеанския регион.

По държави Австралия има най-висок процент - 62 процента. Развиващите се пазари като Южна Африка, Индонезия и Индия този дял е най-нисък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
Zal_Negodnik
преди 10 години
Работа ли е,не ми я хвали !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
SSIW
преди 10 години
Къде остана удоволствието от работата? ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ключов философски въпрос, от полето на психологията и социално-политическите науки. За мене истинско вдъхновение са книгите на Ерих Фром, тясно свързани с тази проблематика: Бягство от свободата, Човека за самия себе си, Душевно здравото общество. Безспорно, един от най ярките мислители и хуманисти на последните 2-а века.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 0
balkando
преди 10 години
Най-съм щастлив, когато си копая доматето на село през отпуската. Защо ли ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 23 rate down comment 3
Sakamano
преди 10 години
Проблемът е, че вече трудно се намира истинска работа с която можеш да се гордееш. Да се кьоравиш осем часа пред компютъра - какво удоволствие можеш да изпиташ от това?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 1
RedBot
преди 10 години
Какво удоволствие от работата си може да изпита един служител/работник отдаден на лизинг?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още