IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сирия е поискала военна помощ от Русия

Москва е започнала въздушни удари срещу "Ислямска държава" в близкоизточната страна

16:21 | 30.09.15 г. 78
Сирия е поискала военна помощ от Русия

Сирия е поискала военна помощ от Русия, съобщава руската информационна агенция ТАСС, като се позовава на съобщения на кабинета.

На Сирия ще ѝ бъде оказана военна помощ в съотвествие с обръщението на президента Башар Асад, посочва се в изявление на сирийската президентска канцелария, разпространено посредством информационната агенция Сана.

В съобщението се посочва, че Асад се е обърнал към руския президент Владимир Путин с писмо, в което е поискал помощ от руските военновъздушни сили в рамките на руската инициатива за борба с тероризма.

Днес на първото заседание от есенната сесия на Съвета на федерацията в Русия беше разгледан въпросът за използването на руските въоръжени сили извън територията на страната във връзка със ситуацията в Сирия. Ръководителят на президентската администрация Сергей Иванов съобщи след заседанието, че съветът е дал единодушното си одобрение за военновъздушна операция, но не и сухопътна.

Междувременно руската информационна агенция РИА Новости събощи, че Москва е изпратила в Сирия военна авиация и дори са нанесени първите удари срещу „Ислямска държава“ в района на сирийския град Хомс.

CNN също съобщава за първи руски въздушен удар в Сирия. Атаката е от руските бойни самолети, които са базирани в новата база на страната в Латакия.

Русия предварително е уведомила САЩ за намерението за нанасяне на удари срещу „Ислямска държава“, съобщава още РИА Новости.

Според руски журналисти една от главните цели на бомбардировките на Русия е пресичане на възможността за добиване на петрол от ислямистите и по-нататъшна контрабанда. По данни на „Новая газета“ военните вече са се консултирали със специалисти в областта на петрола.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:57 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

38
rate up comment 5 rate down comment 0
deant
преди 8 години
Не, че се заяждам и аз, ама имам чувството, че понякога правиш заключения, като последна инстанция, базирани на прекалено много гледани американски филми. Защо всеки от вас вярва, че американците са непобедими, след като историята фактологически е доказала точно обратното, ей това немога да вдена. Още по лошо, това се случва въпреки тяхното техническо и икономическо превъзходство (пак според вас) над целия Свят... Всъщност ако те си тръгнат с подвити опашки от Сирия, това няма да им е първият път...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 6 rate down comment 1
Сините камъни
преди 8 години
Това е стара информаци! Така наречените кукловоди от теб, демек петата колона имат инструкции от американците да свалят Путин, или банковите им сметки в американските банки ще бъдат блокирани! Това Евгений Фьодоров го говори откога и ми е чудно, че е новина за теб.Плюс, на 8 май имаше опит за убийството на Путин, но не успяха и слава богу.Как един човек може да обърне историята, на времето Сталин им обърка сметките на лихварите, сега и Путин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 18 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 8 години
Ми аз съм си заядлив. Даже децата ми избягаха от мене, нали знаеш? хахаха...Моят старец беше военен, не знам на какво ги учеше братята сирийци. Едва ли да стрелят... щот руснаците вече бяха там - пак... хахахаНие бяхме от първите българи там. Още не беше почнало голямото строителство - щъкаха разни геодезисти. Баща му на днешния "тиранин" Асад - Хафез, току що беше поел властта. Бил съм дете и не са ме интересували политика и икономика, но в Сирия беше спокойно и богато! Хем в Рака, която в сравнение с Дамаск и Халеб беше некво село в пустинята.Сирия беше най-хубавата държава в Близкия изток. Особено, след като Ливан беше смазан от войната! Всичко преораха тия гадове, твоите любимци! Не е истина какво причиниха на хората там с тези пролети и ***! Проклети да са!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 6 rate down comment 14
Стоян Петров
преди 8 години
От CIA ме информираха, че президент Путин е потушил преврат в Москва Освободил е ръководителя на следствието и неговият заместник, прокурора на Москва, зам, министъра на извънредните ситуации, началника на вътрешните войски на Севернокавказкият окръг и т.н. От шест месеца имаме информация, че кукловодите в Кремъл се оглеждат за нов лидер. Приемам залози без ограничения за следващия самодържец.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 9 rate down comment 3
ing5rov
преди 8 години
Аве Стоенчо ти нали си в Америка пич...нещо много рано си лягаш ми се струва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 5 rate down comment 11
Стоян Петров
преди 8 години
Инвестор, лека нощ на теб и на русофилационистите в твоя форум.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 3 rate down comment 5
georgi_shum
преди 8 години
Не знам що винаги трябва да свеждаш нещата до такова дребнаво заяждане...Никога не съм твърдял, че знам всичко. Просто се мъча да разсъждавам обосновано на базата на неща, които съм видял и чул лично и впечетления, които лично съм изпитал и бих искал да ми отговаряш така... Аз съм живял Дераа.Баща ми беше веретинар. Учеше братята сириици на ветеринарно дело...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 5 rate down comment 4
ing5rov
преди 8 години
Интересна теза..американците вкарвали...а не мислиш ли че точно сега на американците им го вкарват !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 3 rate down comment 6
supertrader
преди 8 години
Просто американците вкарват в играта и руснаците та да продължи Европа да си мисли че там срещу насилието има някакви контрамерки..А то няма НИКАКВИ. ИД или каквото и да е там в пустинята само с една дузина дрони и без да отиде нито един войник ще се е превърнало в пепел след точно 3 часа след като са вдигнати във въздуха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 6 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
Колко пъти да го прибирам от улицата да не се излага...Стоенчо не е лошо момче , ама малко не стопля , та...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още