IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SNC претегля последиците от спора между Канада и Саудитска Арабия

Сериозните експозиции на строителния гигант към кралството могат да доведат до загуби на стойност десетки милиони долари

21:31 | 14.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Канадската компания, която разполага с 10 хил. служители, отказа повече коментари.

Залогът на SNC е почти 760 млн. долара (1 млрд. канадски долара), изразен в годишната печалба в Саудитска Арабия. Компанията разполага с други 639 млн. канадски долара в продажби в останалата част на Близкия изток.

Миналият месец SNC подписа петгодишно споразумение за предоставяне на инженерни услуги на съвместното предприятие между Saudi Aramco и Kuwait Gulf Oil Co.

SNC вече изгражда различни съоръжения във фабриката за преработка на газ, управлявана от Saudi Aramco – най-големият износител на суров петрол в света, който е и един от 10-те най-важни клиенти на канадската компания.

SNC развива в Саудитска Арабия и бизнес, който не е обвързан с горивата – работата по изграждането на метро в Рияд. 

„Напоследък нещата се развиват доста добре за нас в Близкия изток, така че притесненията на пазарите са основателни“, смята Масимо Бонансинга, фондов мениджър в CI Investments Inc.

Канадската компания се цели в коригиране на консолидираната печалба от 5 долара за акция до 2020 г., което е с 56% повече спрямо тази година.

Според представители на SNC Саудитска Арабия няма да си позволи да замени компанията, тъй като ще рискува сериозно забавяне в редица важни за кралството проекти.

„Когато работим в Близкия изток, трябва да бъдем нащрек за подобни проблеми, защото те са естествена част от съвместната дейност между страни от Запада и този регион“, смята Крис Мъри, като добави, че компанията ще успее да се адаптира към новите условия, като въпросът е колкото тяхната съвместна работа ще бъде засегната от спора между Канада и Саудитска Арабия.

Отговорът все още остава без яснота.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още