IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Авто Юнион с 33% ръст на продадените автомобили през януари на годишна база

Евроинс запазва премийния си приход за първия месец на 2010 на нивото отпреди година

17:40 | 10.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Авто Юнион с 33% ръст на продадените автомобили през януари на годишна база

През януари 2011 автомобилният подхолдинг от групата на Еврохолд България – Авто Юнион Груп ЕАД, е реализирал продажби на 162 броя нови автомобили, което е с 32,8% повече спрямо януари 2010.

Пазарният дял на компанията за първия месец на настоящата година се е повишил до 11,1% спрямо 10,5% година по-рано, се казва в прессъобщение на Еврохолд.

Като цяло продажбите на нови автомобили в България за месеца са се увеличили с 26,2% на годишна база до 1464 броя – трети пореден месечен ръст на годишна база.

Данните показват устойчива тенденция за постепенно възстановяване на пазара на нови автомобили в страната след продължителните спадове, регистрирани през последните две години, се казва в прессъобщението.

В същото време застрахователното поделение на Еврохолд - ЗД Евроинс, е реализирало през януари премиен приход в размер на 5,9 млн. лв., като с този резултат запазва нивата си от януари 2010 година.

Отчетеният премиен приход по застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите” за месеца расте с 23% на годишна база до 3,2 млн. лв.

Компанията отчита положителна тенденция в нарастването на премийния приход по гражданска отговорност като следствие от повишената цена на застраховката, а не поради увеличаване на броя на издадените полици, които намаляват с 200 на годишна база до 15 500, се казва в съобщението от Еврохолд.

Средната цена на издадените полици от Евроинс само за месец януари се е повишила с 23% на годишна база до 205 лв.

Свързани компании:

Астерион България АД -облигации(8AVA)

Еврохолд България АД(EUBG)

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:34 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още