IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестор.БГ АД придобива още 20% от Инвестор Пулс ООД

За нов член на Съвета на директорите е предложен Филип Пашов

13:13 | 20.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Инвестор.БГ АД придобива още 20% от Инвестор Пулс ООД

Инвестор.БГ АД е придобил още 20% от капитала на Инвестор Пулс ООД и вече притежава 70,1%, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Също така интернет компанията свиква редовно общо събрание на акционерите на 8 юни 2011 г., на което освен рутинните за подобно събитие точки, ще се гласува Съветът на директорите да бъде увеличен от 5 на 6 души.

За нов член се предлага Филип Пашов, управител на Бългериън Пропърти Девелъпмънтс ЕООД, бивш член на СД на БФБ-София, бивш ръководител на отдел Недвижими имоти в Българска агенция за чуждестранни инвестиции. Пашов е работил и като финансов анализатор в UBS AG - Лондон.

Също така ще се гласува и за обратно изкупуване на до 3% от собствените акции на Инвестор.БГ АД през 2011 г. и до 3% през 2012 г. Обратно изкупените акции да бъдат използвани във връзка със сделки за придобиването на нови интернет сайтове, е записано в материалите към дневния ред.

По-рано през месеца Инвестор.БГ АД обяви регистрацията на дъщерните дружества Медия 33 ЕООД и Кий Медия ЕООД, като и двете са с капитал от по 800 лв.

Компанията реализира 16% ръст на продажбите на годишна база през първото тримесечие на 2011 г. На 25 март тази година Инвестор.БГ АД привлече 2,97 млн. лв. чрез увеличение на капитала.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поскъпват с 30,6% до 12,405 лв. за акция и 18 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:37 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още