IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енергоремонт холдинг с 11% норма на печалба за полугодието

Консолидираната печалба е 2,23 млн. лв. при консолидирани продажби за 20 млн. лв.

12:02 | 25.08.11 г.
Енергоремонт холдинг с 11% норма на печалба за полугодието

Енергоремонт холдинг АД отчита 11% норма на печалба за полугодието на 2011 г. след реализираната консолидирана печалба от 2,23 млн. лв. и консолидирани продажби за 20 млн. лв., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

На годишна база продажбите се увеличават с 29,38%.

За първото полугодие на миналата година Енергоремонт холдинг АД отчете загуба от 11 хил. лв.

През август тази година Енергоремонт холдинг АД обави, че е получил голяма поръчка от Обединение Енергоремонт-Монтажи. Сумата на поръчката е за над 10% от средните приходи на дружеството за последните три години.

Към 30 юни 2011 г. основни акционери са Миления 77 ООД с 33% дял, Нови енергийни и индустриални технологии АД с 21,59% дял, Геоприбор ЕАД с дял от 10,8%, Българска енергетика АД с дял от 31,75% и други с дял от 2,83%.

Енергоремонт холдинг АД е компания с 40-годишна история. Основната сфера на дейност на холдинга е рехабилитация, ремонти, модернизации и реконструкции на енергийни съоръжения в ТЕЦ, ВЕЦ, АЕЦ и топлофикационни и заводски централи и мрежи, както в областа на енергетиката, така и в отрасли като химия и металургия. Обхватът на възможностите включва парни котли и турбини, генератори, трансформатори, пречистващи съоръжения и топлоизолации.

Енергоремонт холдинг АД и дъщерните му дружества са дългогодишни производители на енергетично оборудване, резервни части и металоконструкции както за текущо поддържане и капитални ремонти, така и за реконструкции и рехабилитации на основно оборудване в енергетиката.

"Основната част от дейностите по модернизация, рехабилитация и изграждане на нови мощности в енергетиката през следващото десетилетие са или ще бъдат съсредоточени териториално в два региона на България – Марица Изток и Белене. Общата характеристика на двата района е свързана с новото строителство – АЕЦ Белене, ТЕЦ Марица Изток 1, ТЕЦ Марица Изток 4 и изграждане на инсталации за опазване на околната среда", се казва в междинния консолидиран доклад за дейността на Енергоремонт Холдинг АД.

В консолидацията се включват резултатите на Енергоремонт Варна АД, Енергоремонт Русе АД, Енергоремонт Бобов дол АД, Техенерго АД, Тотема ЕООД, Инком-2003 ЕООД, Енергоремонт Раднево ЕООД, Енергоремонт Козлодуй ЕООД, Енергоремонт МК ЕООД, Енергоремонт ЕЛВ ООД и ЕР Хиперсоник Плазма ООД.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поевтиняват с 15,47% до 10 лв. за брой и 38,4 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Дитсманн Енергоремонт Холдинг АД(6EG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още