IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестор.БГ АД продаде 80% от NasamNatam.com за 250 хил. лв.

Купувач е основателят и проджект мениджър на сайта Ивалина Ненова

13:53 | 06.04.12 г.
Инвестор.БГ АД продаде 80% от NasamNatam.com за 250 хил. лв.

Инвестор.БГ АД е продал 80% от сайта NasamNatam.com в сделка за около 250 хил. лв., става ясно от съобщение, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

Купувач е основателят и проджект мениджър на сайта Ивалина Ненова. До настоящия момент тя е имала правото на 20% от печалбата на сайта.

Проектът е закупен от Инвестор.БГ АД през 2008 г. за 3 000 лв., като в момента се продава за 200 000 лв. плюс правото Investor.bg да продава и придобива 100% от приходите на банер рекламата в Nasamnatam.com до края на 2012 г., което прави сделката за общо около 250 000 лв.

Заявки за реклама в сайта Nasamnatam.com ще бъдат обслужвани без каквато и да било промяна до края на годината, уточняват за своите клиенти и техните агенции от търговска дирекция на Инвестор.БГ АД.

"За нас е много важно не просто да купуваме сайтове, но да подкрепим перспективни проекти, да инвестираме в развитието им, които след това могат да бъдат продадени с добра възвръщаемост", коментира Любомир Леков, председател на Съвета на директорите на Инвестор.БГ АД.

"Реално ние успешно реализирахме концепцията за бизнес инкубатор", посочи Леков.

От страна на Инвестор.БГ АД мотивацията за сделката е ясната стратегия за фокусиране и развитие на сайтовете със стратегическа тежест за приходите на компанията, сред които не попада сайтът NasamNatam.com.

"Излючително съм благодарна на Инвестор.БГ за възможността и подкрепата през изминалите години. Това, което ни предстои за NasamNatam.com са много инвестиции и подобрения с цел задоволяване на нуждите на туристическия бранш и все по-тясно сътрудничество с всички негови звена", заявява Ивалина Ненова.

„Сайтът ще запази досегашния си екип и ще продължи развитието си с подкрепата на хората, работили за него през последните 5 години”, обещава купувачът. Инвестор.БГ АД и Ивалина Ненова остават партньори и ще си сътрудничат и в бъдеще.

Финансовите средства от продажбата ще бъдат използвани за развитието на сайтовете от стратегическия портфейл на Инвестор.БГ АД.

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още