IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестор.БГ АД отчита ръст на приходите след продажбата на уеб сайт

Без еднократния ефект консолидираните продажби намаляват с 2,5% на годишна база през второто тримесечие

15:52 | 10.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Инвестор.БГ АД отчита ръст на приходите след продажбата на уеб сайт

Инвестор.БГ АД отчита ръст на консолидираните приходи от продажби с 15% на годишна база до 1,07 млн. лв. през второто тримесечие на 2012 г., показва съобщение на дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Продажби за 164 хил. лв. са с еднократен характер и са формирани от продажбата на уеб сайта Nasamnatam.com.

Без еднократния ефект, консолидираните продажбите намаляват с 2,5% на годишна база до 904 хил. лв. за второто тримесечие. Част от намалението се дължи на липсата на приходи от продажби на обяви в Nasamnatam.com.

На 6 април 2012 г. Инвестор.БГ АД обяви, че е продалo 80% от сайта в сделка за около 250 хил. лв. Разликата между продажната стойност и отчетната стойност на сайта се отчита като приход от продажби.

Kонсолидираните продажби на Инвестор.БГ АД за първото полугодие на 2012 г. са за 1,7 млн. лв., като намаляват с 1,84% на годишна база.

Акциите на Инвестор.БГ АД поевтиняват с 25% на годишна база до 9,09 лв. за акция и 13 млн. лв. пазарна капитализация. В момента най-добрата оферта купува е при цена от 6,9 лв./акция, а най добрата оферта продава е с цена 8 лв./акция.

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:00 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още