IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦБА Асет Мениджмънт затвори един от седемте си магазина в Русе

Причината е в незадоволителните продажби и негативния финансов резултат

12:04 | 19.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор
ЦБА Асет Мениджмънт затвори един от седемте си магазина в Русе

ЦБА Търговия ЕООД, дружество от групата на ЦБА Асет МениджмънтАД, затвори магазина си ЦБА Здравец 2 в гр. Русе, кв. Здравец - Изток, бул. Липник № 58, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Това е един от седемте магазина на веригата в Русе. Затварянето е продиктувано от влошената икономическата обстановка и незадоволителните продажби, последвани от негативния финансов резултат на супермаркета, се казва в съобщението.

Ръководството на ЦБА Асет Мениджмънт предвижда решение за реорганизация на обектите, като избере и одобри нова локация за бъдещата му работа.

Закритият супрмаркет е отворен на 2 април 2010 г. Той е разположен на един от най-големите булеварди в Русе, а именно Липник, с интензивен пешеходен и автомобилен трафик. Намира се в сградата на бившето кино Здравец. Супермаркета е част от цялостен комплекс, разполагащ с аптека, заведение за хранене, билярд клуб и хотел. В близост са разположени кооперативен пазар и детска площадка.

Консолидираните продажби на ЦБА Асет Мениджмънт АД за полугодието на 2012 г. са 47,2 млн. лв., като намаляват с 19,6% на годишна база. Загубата за периода е 2 млн. лв., спрямо загуба за първото полугодие на 2011 г. от 2,6 млн. лв.

Акциите на ЦБА Асет Мениджмънт АД поевтиняват с 67% за последните 12 месеца до 0,20 лв. за брой и 4 млн. лв. пазарна капитализация. Най-добрата оферта купува за акции на компанията е при цена от 0,05 лв./бр. за общо 2000 акции.

Свързани компании:

ЦБА Асет Мениджмънт АД(CBAM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още