IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестор.БГ АД премина към двустепенна система на управление

Сменени са адресът на управление и част от устава на компанията

12:24 | 01.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Инвестор.БГ АД премина към двустепенна система на управление

Инвестор.БГ АД преминава към двустепенна система на управление с Надзорен и Управителен съвет, решиха акционерите на компанията на общо събрание на 28 юни 2013 г.

Одобрени са и отчетите за изтеклата 2012 г., а членовете на Съвета на директорите са освободени от отговорност и длъжност.

За членове на Надзорния съвет са избрани Апостол Лъчезаров Апостолов, Любомир Костадинов Леков и Виктория Емилова  Миткова. Управителният и Надзорният съвет ще са с между 3 и 7 члена, показват промените в устава.

Адресът на управление вече ще бъде бул. „Брюксел”, №1 в гр. София, където се намира и основният собственик България Он Ер.

Годишният отчет за 2013 г. ще бъде одитиран от Семпер Фортис ООД.

Управителният съвет на Инвестор.БГ АД ще изпълнява и функциите на Одитен комитет. В идните седмици предстои избор на членовете на УС на дружеството.

Отменена е ал. 1 от чл. 23 на устава, където се изискваше кворум от 85% за важните решения като увеличения на капитала, смяна на Съвета на директорите и други.

Ал. 2 от същия чл. 23 е променена и вече решенията ще се приемат с обикновено мнозинство, освен в случаите, когато нормативен акт и/или уставът изискват по-голямо мнозинство.

На 22 април 2013 г. България Он Ер придоби основния пакет акции от Инвестор.БГ АД.

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още