IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

УПФ Бъдеще се очертава като най-активният пенсионен фонд на БФБ-София

Той е закупил повечето нови акции на ФЕЕИ АДСИЦ, или за 601 хил. лв. от общо привлечени 1,013 млн. лв.

09:20 | 28.04.14 г.
Автор - снимка
Редактор
УПФ Бъдеще се очертава като най-активният пенсионен фонд на БФБ-София

УПФ Бъдеще се утвърждава като най-активния пенсионен фонд у нас, след като е записал нови акции на Фонд за енергетика и енергийни икономии – ФЕЕИ АДСИЦ за 601 200 лв., спрямо общо привлечени 1 012 867 лв. от увеличението на капитала на АДСИЦ-а.

През този месец фондовете на ПОД Бъдеще АД достигнаха дял от 5,25% от капитала на Феърплей Пропъртис АДСИЦ след серия от активни покупки, включително може би тези от 2 април 2014 г., когато акциите на Феърплей Пропъртис АДСИЦ достигнаха 0,29 лв. за брой.

В същия ден имаше агресивни покупки и на акции от Проучване и добив на нефт и газ, Неохим, ПИБ, ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ, Елхим Искра.

На въпрос на Investor.bg дали фондовете на ПОД Бъдеще АД са направили покупките по всички тези позиции на 2 април 2014 г., в редакцията се получи следният отговор:

„Съгласно чл. 145, ал. 1 от Закона за публично предлагане на ценни книжа (ЗППЦК), ПОД Бъдеще е длъжно да подаде Уведомление при преминаване на 5 на сто или число, кратно на 5 на сто, от броя на гласовете в общото събрание на дружеството. След като за споменатите от Вас позиции не са получавани уведомления по чл. 145, ал. 1 от ЗППЦК, то следователно не са преминавани кратни на 5 на сто прагове от съответните емисии. Съгласно Кодекса за социално осигуряване, ПОД Бъдеще публикува подробна информация за притежаваните ценни книжа в портфейлите на управляваните от Дружеството фондове веднъж годишно, от където инвеститорите могат да получат подробна информация за инвестициите на всеки пенсионен фонд. В своето желание да отговори максимално пълно на зададения от Вас въпрос, ПОД Бъдеще, действайки в интерес на своите инвеститори, няма правото да разкрива повече информация публично.“

Другите активни в увеличението на ФЕЕИ АДСИЦ са били Енида Инженеринг АД с покупки на акции за 141 998,4 лв., Карол АД с покупки за 118 800 лв., ДФ ЕФ Принсипал за 100 080 лв., ДФ Актива Високодоходен фонд с покупки за 50 040 лв. и Владимир Григоров с покупки за 748,8 лв. Така увеличението на ФЕЕИ АДСИЦ стана успешно със записването на 3,6% от определения максимум.

Свързани компании:

Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ АДСИЦ(FEEI)

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още