IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPO-то на "Инфинити Капитал" ще се състои на 18 и 19 октомври

Инвеститорът в имоти ще предложи до 3 625 000 броя акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1,60 лева на брой на два етапа

12:33 | 07.10.21 г.
<p>
	<em>Проектът на дружеството &quot;Аристократ Хилс&quot;, за който се набира финансиране. Илюстрация: Инфинити Капитал АД</em></p>

Проектът на дружеството "Аристократ Хилс", за който се набира финансиране. Илюстрация: Инфинити Капитал АД

Първичното публично предлагане (IPO) на инвестиционната компания „Инфинити Капитал“ АД на пазар beam на Българската фондова борса (БФБ) ще се състои на 18 и 19 октомври 2021 г. Това съобщава дружеството чрез сайта x3news.com, както и инвестиционният посредник „Елана Трейдинг“.

Дружеството ще предложи до 3 625 000 броя акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1,60 лева на брой.

Предлагането ще се счита за успешно при записани минимум 612 500 акции.

В първия ден от първичното публично предлагане – 18 октомври, ще бъдат предложени 1 000 000 акции от предлагането на фиксирана цена от 1,60 лева. Предлагането ще продължи до изчерпване на количеството предлагани акции в рамките на аукциона. При изчерпване на предложеното количество във втората търговска сесия на 19 октомври могат да бъдат предложени още до 2 625 000 акции с емисионна цена 1,60 лева.

Аукционът на 18 октомври ще започне с pre-trade фаза, която ще продължи от 9.30 до 11 ч. По време на pre-trade фазата могат да се въвеждат, модифицират и да се оттеглят поръчки „купува”.

Call фазата ще започне в 11 ч. и ще приключи в 14 ч. По време на call фазата няма да се визуализира информация за индикативна цена, изпълним обем и излишък. Могат да се въвеждат, модифицират и да се оттеглят поръчки „купува”.

Freeze фазата започва в 14 ч., като всички поръчки, които са извън ценовия диапазон (в конкретния случай фиксирана цена от 1,60 лева), ще бъдат служебно изтрити от борсата.

Всички сключени сделки ще бъдат с еднаква цена – 1,60 лева.

Заплащането на пълната емисионна стойност на записаните акции следва да се извърши от инвеститорите едновременно с подаването на нареждането за записване до съответния инвестиционен посредник. Удостоверителният документ за направената вноска е платежното нареждане или вносната бележка.

„Инфинити Капитал“ ще използва набраните от първичното публично предлагане за развитие на проекта си „Аристократ Хилс“ – комплекс от 13 луксозни къщи край Божурище. Ценовият диапазон на продажба на една къща е от 574 000 евро до 634 000 евро, т.е. от 1 750 до 1 932 евро на кв.м.

Друг проект, свързан с компанията, е „Гурмазово Хаус“ също край Божурище, който е резервиран напълно. Комплексът се състои от 14 къщи. Инвеститор е мажоритарният акционер в "Инфинити Капитал" "Джи Ди Кепитъл Мениджмънт", в чийто съвет на директорите е изпълнителният директор на "Инфинити Капитал" Георги Димитров. 

„Инфинити Капитал“ АД има сключен договор от 02.09.2021 г. с мажоритарния си акционер “Джи Ди Кепитъл Мениджмънт” АД за придобиването на проектното дружество “Гурмазово Хилс” ЕООД, в което са апортирани имотите, върху които ще започне да се строи. Финализирането на сделката се очаква всеки момент. 

Дружеството планира да инвестира предимно в жилищни имоти – поне 70% от активите му, а останалите да са административни, складови и търговски площи. Инвестициите ще са фокусирани в София и Софийска област, като малка част от тях се планира да се реализират основно в Пловдив и Варна, посочва компанията в бизнес плана си.

В момента „Инфинити Капитал“ преговаря за придобиването на урегулиран парцел от около 3 000 кв.м. с изграден върху него действащ фотоволтаичен парк със сключени договори за присъединяване, поддръжка и изкупуване на електроенергията.

Дружеството преговаря и за придобиване на парцел с разрешителни за строеж и изрядна строителна документация за 8 -10 къщи, разположени върху терен от около 6 000 кв.м. Къщите ще са с квадратура от 150 кв.м всяка и ориентировъчна пазарна цена от 150 000 евро без ДДС за къща.

Компанията преговаря и за придобиването на парцел с разрешителни за строеж и изрядна строителна документация на 40 къщи, разположени върху терен от около 30 000 кв.м. Къщите ще са с квадратура от 210 кв.м всяка и ориентировъчна пазарна цена от около 250 000 евро без ДДС за къща.

Свързани компании:

Инфинити Капитал АД(INF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още