IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нетната печалба на „М+С Хидравлик“ записва 66% ръст за първото тримесечие

Продажбите се увеличават с 47% до 50 млн. лв.

10:59 | 21.04.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Детайл, произведен от &quot;М+С&quot; Снимка: sphold.com</p>

Детайл, произведен от "М+С" Снимка: sphold.com

Нетната печалба на „М+С Хидравлик“ се увеличава с 66% на годишна база до 8 млн. лв. за първото тримесечие на 2022 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез „Българска фондова борса“ АД.

Продажбите нарастват с 47% до 49,5 млн. лв. за януари-март 2022 г. спрямо същия период на миналата година.

Разходите за възнаграждения са 9,7 млн. лв. за тримесечието при ръст с 38% на годишна база. За осигуровки са насочени 1,9 млн. лв.

„М+С Хидравлик“ АД е водещ производител на нискоскоростни, високомоментни, орбитални, хидравлични мотори, хидростатични сервоуправления, клапани, спирачки и аксесоари за тях. Компанията държи значителен дял от световния пазар на хидравлични мотори. Почти 100% от продукцията е за износ.

Продуктите на „М+С Хидравлик“ се влагат в производството на селскостопански машини (комбайни трактори), машини за горската промишленост (дърводобивни), строителни машини (багери, булдозери, валяци, челни товарачи, бетонобъркачки), товаро-разтоварни машини (кранове, мото и електрокари, самосвали), комунални транспортни машини и други.

Основните акционери са „Стара планина холд“ АД с дял от 30,61%, „М+С 97“ АД с 23,86%, „Индустриален капитал холдинг“ АД с 22,16% и други.

За 19 май 2022 г. е свикано редовно годишно общо събрание на акционерите, като се предлага запазване на дивидента от 0,3 лв. на акция. Това ще е 19-ти пореден годишен дивидент.

Акциите на „М+С“ поскъпват с 19% в последните 12 месеца до 8,85 лв. за акция и 349 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,3 лв. на акция или общо 11,8 млн. лв.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
 

Свързани компании:

Индустриален Капитал Холдинг АД(HIKA)

М+С Хидравлик АД(MSH)

Стара планина холд АД(SPH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още