IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Болидът на Сена отива на търг

С колата бразилецът за първи път показва уникалния си пилотски талант

15:16 | 22.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Това е болидът, за който ще се наддава през май. Снимка:&nbsp;Silverstone Auctions&nbsp;</p>

Това е болидът, за който ще се наддава през май. Снимка: Silverstone Auctions 

През май аукционната къща Silverstone Auctions ще предложи за продажба болида на трикратния световен шампион от Формула 1 Аертон Сена, предаде Ройтерс.

Този автомобил вече се е превърнал в легенда. Това е може би една от най-забележителните коли на Сена. С нея той печели второ място под дъжда на Гран при на Монако през 1984 година и за първи път демонстрира пред света огромния си потенциал и талант.

Тогава Сена е пилот на Toleman. Освен второто място в Монако с тази кола Сена става трети в Гран при на Великобритания и седми в Канада.

През последните 16 години колата е била съхранявана в честна колекция. Чия собственост е била реликвата не се съобщава. Не е ясна и началната цена, от която ще започнат залозите на търга. Знае се обаче, че болидът е напълно възстановен и в пълна готовност.

Преди около месец, отново на търг, бе продаден шлема на Сена, с който той е карал през 1993 година, както и състезателния комбинезон, ползван от бразилеца през 1991 г. За шлема бяха платени 74 750 лири (114 000 долара), а за екипа – 35 650 лири (54 000 долара).

Освен колата на Сена на търга ще има и други забележителни автомобили, сред които Porsche 911 Carrera RS 2.7 от 1973 г., който се очаква да излезе на цена около 190 000 - 210 000 лири.

Повече снимки на предложения болид вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още