IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Richemont повишава двойно печалбата си

Европейският бизнес бе насърчен от покупките на азиатските туристи

20:24 | 09.11.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Магазин за часовници от марката&nbsp;IWC в Германия. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Магазин за часовници от марката IWC в Германия. Снимка: Ройтерс

Швейцарският концерн за луксозни стоки Richemont успява да се възползва през първото полугодие на финасовата 2012/13 г. от силния интерес на туристите от Азия, който оживи значително бизнеса в Европа. 

За сметка на това спада търсенето на важни пазари в Азия като Хонконг и Китай. Както става ясно от съобщение на компанията от петък, продажбите на производителя на бижута Cartier и на часовниците от марките IWC и Jaeger-LeCoultre се повишават за периода с една пета до 5,11 млрд. евро.

Същевременно чистата печалба нараства с 50% до 1,08 млрд. евро благодарение на валутни разлики и по-високи продажбени цени. По този начин базираният в Женева концерн почти отговори на средните очаквания на анализаторите за печалба от 1,04 млрд. евро и приходи от 5,16 млрд. евро.

Освен това Richemont обяви, че Бернард Форнс и Ричард Лепей стават заместници на изпълнителния директор Йохан Рупърт от началото на април 2013 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още