IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Билети за концертите на Rolling Stones стигнаха 6 800 долара

Легендарната група ще свири три пъти в Ню Йорк този месец, на черния пазар билетите са на впечатляващи цени

14:33 | 06.12.12 г.
<p>
	Рок-динозаврите в действие. Снимка: Ройтерс</p>

Рок-динозаврите в действие. Снимка: Ройтерс

Мик Джагър, Кийт Ричардс и останалите легенди от Rolling Stones може и да застаряват, но феновете им не намаляват. Това се вижда от интереса към предстоящите този месец три концерта на групата – на 8, 13 и 15 декември в Ню Йорк, пише BusinessWeek.

Трите концерта на бандата поставят рекорди при търгуваните билети на вторичния пазар. Според данни на търсачката на билети SeatGeek най-евтините в момента са на цена 747 долара за първия концерт, 699 долара за втория и 927 долара за третия.

Първият концерт ще се състои в сравнително новия комплекс Barclays Center, който отвори врати преди едва три месеца. Досега рекордът в него бе за Барбара Стрейзънд с 397 долара за билет.

В Prudential Center, който е открит преди пет години, най-скъпите досега билети са били за Брус Спрингстийн – 268 долара.

За последните три години в Ню Йорк е имало само три събития с по-скъпи билети – 60-тият рожден ден на Стинг в Beacon Theatre (1 054 долара) и Уинтън Марсалис и Ерик Клептън, които са имали два концерта, при които са достигнати цени от 983 и 1 049 долара.

Според SeatGeek „много агресивните първоначални цени“ на билетите, определени от Rolling Stones, са причина за поставените рекорди. Събитията се промотират от новата компания на Ричард Брансън Virgin Live, която е поставила първоначален диапазон на цените от 100 до 750 долара – без да се броят ВИП-поканите.

„Скъпо е. Но повечето от билетите се продават на по-висока цена, отколкото сме взели ние, така че може да видите – има пазар“, коментира през ноември Мик Джагър пред Billboard.

На черния пазар цените са достигнали 6 800 долара за първите редове в Barclays и 4 800 долара за тези в Prudential Center.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още