IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсенето на мотори в САЩ докара високи печалби за Harley-Davidson

Добрите резултати компанията дължи и на рекламата, насочена към жените и младите хора

08:52 | 23.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Търсенето на мотори в САЩ докара високи печалби за Harley-Davidson

Печалбата на американския производител на мотоциклети Harley-Davidson за третото тримесечие на 2013 г. скочи с 21%, след като компанията отчете по-високи приходи от продажби на мотоциклетите си във всичко региони, пише MarketWatch.

За периода Harley отчете печалба в размер на 162,7 млн. долара, или 73 цента на акция, което е сериозен  ръст спрямо печалбата от 134 млн. долара, или 59 цента на акция, година по-рано.

Приходите от продажби се увеличават с 8,4% до 1,18 млрд. долара. Анектираните от Thomson Reuters анализатори очакваха приходите да бъдат за 1,17 млрд. долара, а печалбата на една акция – също 73 цента. Определено и те спечелиха от междинния отчет на компанията за мотори.

Търсенето на мотоциклети в САЩ получи подкрепа от отчетеното наскоро стабилизиране на цените на жилищата. Освен това в Америка Harley-Davidson насочи рекламата си към жените, малцинствата и младите хора, за да намали зависимостта си от силния пол. Компанията отчита ръст на продажбите зад граница – особено в Китай и Индия.

За разглеждания период доставките на мотори са се увеличили с 3,2% до 54 025 броя. През юли Harley прогнозираше, че бройката ще се озове в интервала 51 000-56 000.

За третото тримесечие американските търговци за продали 48 529 мотора, което е ръст с 20% на годишна база. Продажбите на части се повишават с 10% в региона на Азия и Тихия океан, а с 16% - в Латинска Америка. 

За цялата година Harley продължава да очаква, че ще достави 264 000 машини на своите дилъри, което представлява ръст от 7% спрямо 2012 г.

Акциите на Harley-Davidson поскъпват с 34% от началото на годината до около 66,25 долара.

Откакто пое поста през април 2009 г. главният изпълнителен директор на фирмата - 63-годишният Кийт Уондъл, въведе редица промени. Оттогава акциите на дружеството поскъпнаха многократно. Нетната печалба се повиши със 17% до 5,58 млрд. долара за 2012 г., а нетните приходи набъбнаха до 623,9 млн. долара в сравнение със загуба от 55 млн. долара през 2009 г. През по-голямата част от съществуването си Harley продаваше толкова мотори, колкото можеше да произведе за клиентите, които познава добре: по-възрастни, заможни, бели американци. Глобалната рецесия обаче принуди компанията да промени стратегията си. Между 2006 г. и 2009 г. приходите ѝ паднаха почти с 1/4, което накара Уондел да съкрати разходите, да ускори процеса на разработка и производство и да потърси повече съвети и консултация как да привлече нови клиенти. Затова не е и чудно, че концернът насочи рекламните си послания към към жените, малцинствата и младите хора.  Сега брандът трябва да символизира чувството на свобода и за жените, младите хора и латиноамериканците. Досега марката бе насочена по-скоро към бели мъже над 35 години. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още