IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия разреши на H&M да отваря магазини на територията ѝ

Компанията ще инвестира 115,5 млн. долара в отварянето на 50 магазина

14:30 | 03.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Индия отваря пазара си за чуждестранни инвеститори, за да стимулира икономическия си растеж. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Индия отваря пазара си за чуждестранни инвеститори, за да стимулира икономическия си растеж. Снимка: архив Ройтерс

Една от най-големите модни компании за продажби на дребно Hennes & Mauritz (H&M) получи окончателно одобрение от правителството на Индия да отвори магазини в страната, съобщава BBC.

Шведската фирма планира да инвестира 115,5 млн. долара в отварянето на 50 магазина в цяла Индия.

Азиатската страна отвори пазара си за чуждестранни инвеститори, занимаващи се с продажби на дребно, в опит да стимулира икономическия си растеж.

От своя страна фирми като H&M са склонни да работят на развиващи се пазари като Индия, за да насърчат по-нататъшния си растеж.

През септември шведският моден гигант отчете нарастващи печалби благодарение на продължителния си растеж в Азия. Компанията обяви, че има нетна печалба в размер от 4,4 млрд. шведски крони (690 млн. долара) за третото тримесечие на годината, както и 22% ръст спрямо същото тримесечие през 2012 г.

Силните продажби в Китай и Япония дадоха силен тласък на печалбите ѝ, но компанията отчете растеж и на европейските пазари.

Индия е третата по големина икономика в Азия и H&M се надява, че нарастването на населението ѝ ще доведе до увеличаване на търсенето на дрехи.

През ноември тази година британската верига за продажби на облекло Marks & Spenser отвори в Мумбай най-големия си магазин на територията на Индия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още