IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amway стъпва на българския пазар

Компанията разчита на успеха на директните продажби в България

11:49 | 17.09.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Amway Facebook page</em></p>

Снимка: Amway Facebook page

Стартирането на бизнес

Дистрибутор на Amway може да стане всеки, който има навършени 18 години. По думите на Карбачиоглу първоначалната инвестиция от страна на дистрибутора е 22 лева. Ако той се откаже, може да получи парите си обратно. Според нея този бизнес модел, предполагащ директен маркетинг, а не огромни рекламни кампании, носи успехи на Amway от повече от 50 години.

Желаещите да бъдат дистрибутори, не се нуждаят от специална квалификация, а биват обучавани от компанията. Amway насърчава успешните дистрибутори чрез бонуси, раздавани според представянето.

Пазари

В момента компанията оперира на повече от сто пазара на шест континента, а плановете ѝ са след старта на бизнеса ѝ в България, да се насочи към Рим и Милано. Русия, Турция, Украйна и Германия са сред най-големите пазари на Amway в Европа.

Индустрията

Индустрията за директни продажби възлиза на 178 млрд. долара, а хората, занимаващи се с такъв тип продажби, са 96 млн. според Дидем Балчиоглу. Най-големите пазари за директни продажби в света са САЩ (18% от всички директни продажби), Китай (15%), Япония (10%), Корея и Бразилия (8%), Германия и Мексико (5%), Франция и Малайзия (3%) и Русия (2%). На Европа се падат 18 на сто от всички директни продажби в света. Тя е изпреварена от Азия (43%), Северна и Южна Америка (38%), а на Африка и Близкия изток се пада едва процент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 16 rate down comment 3
sonialazova
преди 9 години
Добре е човек да си направи проучване,преди да дава коментари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 21
MZ/X
преди 9 години
Нова пираида, работеща по схемата МЛМ навлиза в България...Не бих се радвал на тази новина..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още