IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д-р Дре е най-добре печелещият хип-хоп изпълнител

Богатството му възлиза на 620 млн. долара

16:33 | 24.09.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Dr. Dre. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Dr. Dre. Снимка: архив Ройтерс

Легендата в рап индустрията и продуцент Д-р Дре оглави класацията на най-високоплатените хип-хоп изпълнители на списание Forbes с 620 милиона долара печалба преди облагане, като измести от първото място Шон "Диди" Кумс, съобщава Ройтерс.

Приходите на Д-р Дре за 12-те месеца от юни 2013 г. до края на май 2014 г. са най-високи, откакто съществува класацията. Те надвишават и общата сума за другите 24 имена в списъка.



Повечето от приходите на 49-годишния музикант се дължат на сделката за 3 млрд. долара с Apple за продажбата на компанията му Beats, която той основа с Джими Айвин, както и на други финансови начинания, включително марки за водка и коняк.

На второ място са Шон "Диди" Кумс и Джей-Зи с по 60 млн. долара. Приходите на Кумс са също от напитки, модна индустрия и телевизионни договори. Джей-Зи, който за пръв път направи съвместно турне със съпругата си Бионсе, освен от концертите има приходи от новия си албум и империята Rock Nation. 

На четвърто място е Дрейк с 33 млн. долара от албума Nothing Was The Same, рекламен договор и концертно турне. Челната петица допълва дуетът Macklemore and Ryan Lewis с 32 млн. долара.

Още новини за Лайфстайл четете в Dnes.bg.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
SSIW
преди 9 години
И въпреки 'сичките кинти , не моат стъпат на кутрето на Сашо Роман, кат стаа въпрос за музика ;))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още