IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IMAX: 2015 г. ще е силна година за филмовата индустрия

Очакват се множество хитови заглавия, твърди главният изпълнителен директор на компанията Грег Фостър

14:28 | 07.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: The Hunger Games Facebook page</em></p>

Снимка: The Hunger Games Facebook page

Милионите фенове и всички, които са инвестирали в Холивуд, са развълнувани от предстоящите филмови заглавия, които трябва да се появят на големия екран през следващата година.

Наскоро главният изпълнителен директор на IMAX Entertainment Грег Фостър обясни колко голяма крачка може да бъдат те за неговата компания, пише Business Insider.

По думите му въпросните филми са позиционирани изключително добре – вместо големите премиери да са изключително близо една до друга и да си пречат, те имат по две или три седмици помежду си.

„Не сме ставали свидетели на подобно нещо от дълго време“, посочва Фостър.

През 2015 г. филмовата индустрия очаква редица големи премиери, включително на „Бързи и яростни 7“, „Отмъстителите и „Джурасик свят“. След това филмовата програма ще продължи с „Терминатор“, „Pan”, “Ant-man” на Marvel, “Point Break” и „Агенти от U.N.C.L.E.”. В началото на ноември пък IMAX ще покаже „Джеймс Бонд 24“. През същия месец на големия екран ще изгрее и следващият филм от поредицата „Игрите на глада“, а на 18-и декември киноманите ще могат да видят „Междузвездни войни“.

Фостър твърди, че се очакват още редица успешни заглавия. По думите му е невероятно, че през 2015 г. ще има толкова много хитови филми. Той твърди, че летният филмов сезон ще стартира още през първата седмица на април с първата голяма премиера за годината, което също било изключително събитие.

От своя страна IMAX е спорна инвестиция, но се справя добре, благодарение на големите филмови заглавия, особено когато режисьори като Кристофър Нолън и Джей Джей Ейбрамс решават да правят продукции за този тип кино, пише още  Business Insider. 

Същевременно компанията се опитва да разшири бизнеса си в световен мащаб и наскоро обяви, че е сключила сделка с Netflix за паралелното пускане на филми в кината и платформата – решение, което вбеси собствениците на традиционните салони.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още