IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Загорка" е генерирала 1,6 млрд. лв. приходи в България за 20 години

Компанията е инвестирала 260 млн. лева у нас

16:26 | 09.10.14 г. 1
<p>
	Николай Младенов. <em>Снимка: Загорка</em></p>

Николай Младенов. Снимка: Загорка

Пивоварната компания "Загорка" отчита 1,6 млрд. лева приходи от продажби в България за периода 1994-2014 г., съобщават от Heineken, част от чието портфолио е "Загорка".

За същия период обемът на реализираните от "Загорка" продажби е в размер на 25 млн. хектолитра. Компанията е инвестирала у нас повече от 260 млн. лева, като 200 млн. лева от тях са за модернизацията на пивоварната.

Компанията, която тази година чества 20-ата си годишнина като част от групата на Heineken, е водещ данъкоплатец в България, като за две десетилетия е платила данък печалба от над 28 млн. лева и е внесла акциз на стойност 150 млн. лева.

От "Загорка" посочват още, че за последните 20 години тя е внесла над 60 млн. лева под формата на социални и здравни осигуровки.

Компанията може да се похвали със седемгодишно лидерство по приходи от продажби на пазара, твърди изпълнителният ѝ директор Николай Младенов. По думите му тя е сред 25-те най-рентабилни компании в България и е сред най-ефективните пивоварни на Heineken в Централна и Източна Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
lareman
преди 9 години
Няма как Загорка да са лидери от 7 години ,поне от 2 години са на 2 ро място по продажби!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още