IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уорън Бъфет вече не е четвъртият най-богат в света

Богаташът е загубил 1,3 млрд.долара от Wells Fargo, с което състоянието му е намаляло до 65,5 млрд. долара

22:28 | 15.09.16 г. 8
Уорън Бъфет вече не е четвъртият най-богат в света

Инвеститорът суперзвезда Уорън Бъфет слезе на четвърта позиция сред най-богатите хора в света след скандала с измамната практика във водещата американска банка Wells Fargo, информира днес сп.Forbes, цитирано от ДПА.

Основателят на Amazon Джеф Безос е заел трето място с 65,8 млрд.долара, според класацията на списанието, пише БТА. Изданието е изчислило, че Бъфет е загубил 1,3 млрд.долара от Wells Fargo, с което състоянието му е намаляло до 65,5 млрд.долара.

Начело в списъка е създателят на Microsoft Бил Гейтс, чието богатство се оценява на 79,1 млрд. долара. Втори е испанският моден магнат Амансио Ортега, чиято е веригата за дрехи Zara, със 76,9 млрд.долара.

Акциите на Wells Fargo поевтиняха с близо 6% през последните пет дни. Инвестиционният концерн Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет има 10-процентов дял в банковия гигант. Лично легендарният инвеститор държи около 2 млн. акции.

Неотдавна Wells Fargo прие да плати глоба от 185 млн. долара, наложена от американските власти, след като служители на банката признаха, че са откривали сметки без разрешение под натиск да увеличат продажбите. Още 5 млн. долара ще отидат при клиенти, засегнати от незаконната практика.

Според в. Wall Street Journal е замесено и Министерството на правосъдието на САЩ.

Вестникът, цитиран от ТАСС, съобщи, че по случая се води разследване, инициирано от прокуратурата в щатите Ню Йорк и Калифорния. След това властите ще решат дали да заведат дело.

През последните няколко години служители на Wells Fargo са открили без знанието на клиентите над 2 млн. сметки, обвързани с кредитни карти.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 6 rate down comment 2
aldy
преди 7 години
С $65 милиарда едва ли бих могъл да свържа двата края. Като гледам как тиквостанската ни държавица профука 12 милиарда около Аферата КГБ и никаква реакция от страна на "органите", се чудя на укрите защо толкова драпат за $1 милиард. Ми то нищо ве!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 1
nobel
преди 7 години
материали и инструменти за работата ми. Това винаги се изплаща многократно. Занимавал съм се и със спекулации, когато нямах друг изход през "светлата" 1997-а година, но спечелените тогава пари не ми донесоха удовлетворение, защото знаех, че щом аз печеля значи някой друг е загубил. Не, че нещо ми е съвестно, защото тогава някои спечелиха милиони. Или по-точно десетки милиони. За стотици няма да говоря, защото поне доколкото ми стига информацията никой не успя да спечели 100 милиона от далаверата. Да са живи и здрави - няма как да ги спра. А и в последната далавера, която все още се заформя най-вероятно пак ще съм добре. За това с теб сме си говорили много пъти и ти всеки път си ми казвал, че ние българите ще оцелеем. Но ако те интересуват моите мерки за оцеляване ми пиши на "лично". Да не спамим и да не занимаваме аудиторията с глупости
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 3
nobel
преди 7 години
напрай милион два па спри------------------------------------Няма спиране в тая игра приятелю. Знам го по себе си. В къщи имам един флипер, на който като направя 800 хиляди точки ми се струва, че съм играл много добре и ми иде да спра. Ама като станат милион и 800 хиляди започвам да се чудя как ми е идвало на ум да се задоволя с толкова малко. А станат ли 2 милиона, 3 милиона веднага започвам да си мечтая за 7 или 8. В това няма спиране. Добре, че при мен е само игра. Иначе парите си ги печеля по най-традиционния начин - с работа. А иначе преди няколко дни брат ми съвсем случайно видя демо-сметката ми във форекса и най-сериозно ме попита защо не си направя реална сметка и даже ми каза, че щял да ми даде пари назаем за това. Но на мен ми е ПРИНЦИП В ЖИВОТА никога да не играя хазартни игри. Единствено от време на време си купувам по малко истинско злато или сребро, за да мога да си посрещна разходите ако нещо се разболея, например. А по-голямата част от парите си ги влагам в машини,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 8
michaelis12
преди 7 години
Негови са си - ако ще да си ги носи в гробищата.----------------------------------------------------------------------------ми кат гледам май натам ше отиат нещата и аз джиткам на тая борса, но за мене тва е некво хоби, напрай милион два па спри, кво ше прайш със 60 млрд. на 85г. бате само ми каи ?!? Децата ти нема да имат кво да ядат ли кво, кво ше си купиш с тях, остров с палати + 100 Бентлита, самолети вертолети, кораби и 15 000 *** ше те чешат сутрин и вечер под опашката ?!? А в същото време неговите съграждани от Пентагона трошат държавите, за да може тоя ръъб да продължава да си прай милиарди, а ние с тебе требе да раниме бежанците и тва е ок така ли ?!? Или кат оня дъртия пезевент Соросса ?!? Тоя па строши сумай ти държави и ше си ги носи и той неговите горе да плати на Сатаната деебба и *** ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 4
michaelis12
преди 7 години
за кво ни занимаат с тоя пенсионер деева кво ми дреме кат има 100 млрд. ?!? Къде ше ги носи ?! С колко 20йски ше си легне?! Да си ги вземе за вечните ловни полета от такива некролози 3 млрд. души няма кво да ядат и пият ..... Аре да се гътва тая Империя и тея циркаджии заедно с нея, че ми писна от помпозност и снобщина .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
ing5rov
преди 7 години
Страната на неограничените възможности !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още