IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Jimmy Choo скочи почти тройно преди придобиването на компанията

Резултатите са подкрепени от бизнеса с търговия на дребно и лицензиране

15:08 | 31.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Jimmy Choo Facebook Page</em></p>

Снимка: Jimmy Choo Facebook Page

Производителят на луксозни обувки Jimmy Choo, който е обект на придобиване от американския търговец на дребно Michael Kors, съобщи, че печалбата преди данъците за първото полугодие е скочила почти тройно, подкрепена от бизнеса с търговия на дребно и лицензиране.

Печалбата преди данъците за шестте месеца до 30 юни възлиза на 18,1 млн. паунда спрямо 6,6 млн. паунда миналата година, предава Ройтерс. Приходите за периода са нараснали с 4,5% до 201,6 млн. паунда.

Michael Kors договори закупуването на Jimmy Choo преди два месеца за сумата от 1,2 млрд. долара, придобивайки британската компания, чиито обувки на високи токчета станаха известни заради знаменитости от принцеса Даяна до модела Кендал Дженър.

Председателят на Jimmy Choo Питър Харф заяви, че сделката отваря нови вълнуващи възможности.

Споделената визия и отличителната привлекателност на тези две емблематични марки ще осигурят вълнуваща платформа да постигнем глобално лидерство в търговията с луксозни стоки на дребно“, казва Харф в изявление.

Приходите от японското подразделение на компанията са се повишили с 11% при постоянни валутни курсове, подпомогнати от продължителния растеж в секцията за мъже.

Без Япония бизнесът на компанията в Азия се е разраснал с 8,2% при постоянни валутни курсове в резултат на силното търсене на сезонни модни предложения.

Акциите на Jimmy Choo поскъпнаха с около 0,2% в предпазарната търговия в Лондон, доближавайки се до 230 пенса за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:54 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още