IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Heineken спря продажбите си на бира в Русия

Компанията прави оценка на възможностите за бизнеса си в страната

11:19 | 09.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Heineken е спряла производството и продажбата на своята марка бира в Русия и ще направи оценка на бъдещето на бизнеса си там. С това тя се превърна в поредната компания, която заема по-твърда позиция след руската инвазия в Украйна, пише Bloomberg.

Heineken, която преди това спря всякакви нови инвестиции в Русия, както и износа от други брандове на групата, заяви, че веднага ще спре производството, рекламата и продажбите на едноименната марка в Русия.

Също така компанията предприема стъпки за отделяне на руския бизнес от по-голямата група, за да „спре потока от пари, хонорари и дивиденти от Русия“.

„Heineken вече няма да приема никакви финансови ползи, извлечени от нашите руски операции“, обяви компанията. Тя добавя, че същевременно оценява стратегическите си възможности за бъдещето на бизнеса в Русия, където оперира от две десетилетия.

Нидерландският производител на бира е поредната компания, която предприема действия. Във вторник големи американски корпорации, включително McDonald’s, Coca-Cola и Starbucks заявиха, че временно ще спрат работа в Русия предвид засилващата се реакция след началото на инвазията в Украйна преди близо две седмици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още