IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Benetton може да произвежда облекла в Сърбия

Сръбското правителство е предложило на текстилната компания индустриалния комплекс в Ниш на бившата фирма "Нитекс", пише италиански вестник

16:50 | 14.01.11 г.
Benetton може да произвежда облекла в Сърбия

Италианската група Benetton се готви да отвори производствен комплекс с 600 работници в Сърбия, пише вестник "Матино ди Падова", цитиран от БТА.

Според изтекла информация сръбското правителство е предложило на италианската текстилна компания индустриалния комплекс в Ниш на бившата фирма "Нитекс" след анулирането на нейната фалитна приватизация.

Предвиждат се значителни стимули за пренаемането на над 600 работници, които в момента са в принудителен отпуск. Планирани са и данъчни облекчения, при което разходите по придобиването се свеждат практически до нула, пише всекидневникът.

До момента няма никакъв коментар от Benetton. Новината бе разпространена от местна телевизия и потвърдена от управата на град Ниш, както и от правителствен източник.

Офертата е в два варианта - директно закупуване от страна на Benetton на индустриалния комплекс или създаване на смесено дружество с държавно сръбско участие.

В подкрепа на сделката се изтъква относителната близост на комплекса до Североизточна Италия и улесненият достъп до автомагистралната мрежа на Балканите.

Производството на Benetton е стратегически концентрирано в Тунис и Хърватия за Средиземноморието и в Индия и Китай за тихоокеанската зона. Годишно се произвеждат 160 млн. облекла, които се продават в над 120 страни при оборот малко над 2 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:26 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още