IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Estee Lauder повиши прогнозата си заради по-голямото търсене на грим

Компанията засили дигиталното си присъствие, за да отговори на предизвикателствата на пандемията

16:32 | 03.02.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Производителят на козметика Estee Lauder Cos повиши прогнозата за годишните си приходи и печалба за текущата си финансова година. Той залага на силното търсене на продуктите му за кожа Clinique и парфюмите Tom Ford на западни пазари като Северна Америка, предава Ройтерс.

Собственикът на Clinique засили дигиталното си присъствие и пусна функции като виртуално тестване на продукти, за да се справи с предизвикателствата, предизвикани от новите огнища на Covid-19.

Продажбите на червилата MAC и на парфюмите Jo Malone London също са нараснали в Европа и Северна Америка, след като животът се е върнал към нормалното с разхлабването на рестрикциите, наложени заради пандемията.

Компанията очаква между 13 и 16 на сто ръст на годишните нетни приходи от продажби. По-ранната ѝ прогноза беше за увеличение между 12 и 15 процента.

Коригираната годишна печалба ще бъде между 7,43 долара и 7,58 долара на акция спрямо по-ранна прогноза за 7,23 долара и 7,38 долара на акция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още