IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кен Coca-Cola за 13 евро? Цените на Ибиса не спират да растат

Най-популярният европейски остров продължава да привлича богатите от цял свят

11:00 | 18.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Пътуване с шест нощувки, организирано от Black Tomato, започва от около 6100 паунда (7260 долара) на човек, като включва настаняване, закуска и еднодневно пътуване на частна яхта. Цената не включва полети.

Six Senses Ibiza е популярно място сред клиентите на Black Tomato, казва Адисън. Луксозният хотел обяви, че добавя 19 частни резиденции и две „имения“ през юни.

Именията струват около 16 хил. долара на нощ през лятото, показва уебсайтът на хотела. Гостите имат достъп до СПА, детски клуб и дневни активности, като каране на каяци и скачане от скали. Всичко това пристига с човек, занимаващ се с преживяването на гостите, който може да организира посещения в нощни клубове и пътувания с лодки, твърди хотелът.

Друго ново в Six Senses тази година е Beach Caves – място с ресторант, място за музика на живо, звукозаписно студио и шест апартамента с големи легла, близо до град Портинакс на северния бряг на Ибиса.

Пундол, който е творчески директор на Beach Caves, описва района като притежаващ „различна атмосфера“ и го нарича „любопитен, мистичен, също толкова хедонистичен и толкова бохемски, колкото може да си представите“. Апартаментите в Beach Caves започват от 1565 евро на вечер през лятото.

Тази година пък групата луксозни хотели Mandarin Oriental пое управлението на Tagomago, частен остров край източното крайбрежие на Ибиса. Целият остров може да се наеме за около 30 хил. евро на нощ по време на активния сезон. В цената попада частна вила, готвач, портиер, иконом, домакин на вила и капитан на яхта, показва промоционалната брошура.

Лука Финарди, оперативен директор в Mandarin Oriental Exclusive Homes, твърди, че клиентелата на Tagomago се състои от „разнообразие от богати хора от цял свят“.

Луксозни търсения

Запитан защо Ибиса е толкова скъпа, Финарди казва, че островът е популярен сред по-заможните туристи, които искат комбинация от „красива природа, висококачествени ресторанти и барове, луксозно пазаруване и активен нощен живот“.

„Освен това предлага прекрасни зони, където гостите могат да намерят тихи кътчета, за да избягат от тълпите“, коментира той.

В A.M.A. Selections, сайт за резервации на луксозни жилища, който беше пуснат през юни, средната цена на 10-дневен престой в Ибиса е около 26 500 евро, твърди съоснователят Мариек Анселме. Повечето клиенти добавят допълнителни услуги, като кино преживявания, които започват от 500 евро на прожекция, както и частни готвачи, класове по йога и СПА процедури.

„Островът е в състояние да постигне баланс между автентичност, бохо чар с луксозни предложения, популярни сред ВИП и заможните туристи“, посочва Анселме. „В продължение на десетилетия той привлича емблематични имена в музикалната индустрия, създавайки елитна и екстравагантна развлекателна сцена... През последните години видяхме повече световни лидери в луксозното настаняване да отварят врати в Ибиса, което му придава статут от световна класа, който може да диктува високите цени“, допълва тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още