IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отменените и проблемните полети забавят растежа на Booking

Компанията все пак очаква рекордни приходи за настоящото тримесечие

16:07 | 04.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Туристическата онлайн компания Booking Holdings заяви, че растежът се забавя в началото на текущото тримесечие, тъй като анулираните полети по света и дългото чакане по летищата възпират уморените от пандемията пътници, предава Ройтерс.

Цената на акциите на компанията спадна с 3% по време на следборсовата търговия, подчертавайки по-големите надежди на инвеститорите за улавяне на търсенето за летния сезон, който се очакваше да бъде много силен.

Airbnb, в която се отдават жилища под наем, също отбеляза умерените резервации и прогнозира, че тези за настоящото тримесечие ще са сходни с тези за предходното.

Големите американски превозвачи, борещи се с оперативни предизвикателства и недостиг на персонал, отмениха хиляди полети за четирите почивни дни около Деня в памет на загиналите във войните, който обикновено бележи начало на натоварения летен туристически сезон.

Коментирайки въздействието, главният изпълнителен директор на Booking Глен Фогел каза: „Не е толкова важно, защото говорим в дългосрочен план“.

Booking очаква рекордни приходи за настоящото тримесечие, показвайки увереност в по-бързото от очакваното възстановяване въпреки нарастващите цени на самолетните билети и хотелските цени.

Отслабването на рестрикциите и силното желание за пътуване ускориха търсенето на места за нощувка, тъй като пътниците възобновиха ходенето на ваканции, а това тласна нагоре цените на хотелските стаи.

Компанията, която отчете 57% ръст на брутните резервации за пътувания, се радва на по-високи международни резервации, тъй като потребителите се насочиха към любимите си туристически места в Европа и Северна Америка.

Уебсайтът, който се опитва да завземе по-голям дял от горещия туристически пазар, заяви, че работи върху опции, които ще позволят на клиентите да плащат в собствената си валута, за да се предпазят от влиянието на обменния курс.

Приходите за тримесечието, завършило на 30 юни, са нараснали до 4,29 млрд. долара, но се оказаха под средната прогноза на анализаторите за 4,32 млрд. долара по данни на Refinitiv.

Като се изключат някои елементи, печалбата е 776 млн. долара, или 19,08 долара на акция, над очакваните 17,57 долара на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още