IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Canon разработи матрица за фотоапарат със 120 мегапиксела

Според компанията това е матрицата с най-голяма разделителна способност в света с тези размери

17:03 | 24.08.10 г.
Снимка: Canon
Снимка: Canon

Японската компания Canon представи матрица CMOS за цифрови фотоапарати с размер APS-H (29,2 на 20,2 mm), която поддържа най-големия брой пиксели за устройство с подобни размери в света, съобщава самата компания.

Според изявлението матрицата с рекордно голяма разделителна способност за своите размери - поддържа 120 мегапиксела или 13 280 на 9184 пиксела. За сравнение предишният "флагман" на Canon от серията APS-H е с едва 16,1 мегапиксела.

Новата матрица позволява заснемането със скорост до 9,5 кадъра в секунда, както и може да поддържа видео запис с висока честота от 1 920 х 1 080 пиксела.

В същото време обаче от компанията не са съобщили официално кои фотоапарати и камери ще бъдат оборудвани с новото устройство. Не е известна дори и каква ще бъде приблизителната стойност на матрицата, когато тя бъде официално пусната на пазара.

През 2007г. Canon обяви разработването на APS-H матрица с разделителна способност от 50 мегапиксела, но устройство с подобни параметри така и не постъпи на пазара за продажба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още