IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Етикетът при използването на мобилни устройства се влошава

Навиците на хората за използване на мобилни устройства изнервят околните, показва проучване

13:27 | 28.02.11 г.
Етикетът при използването на мобилни устройства се влошава

Независимо дали става дума за писане на съобщения по време на вечеря, говорене по телефона в обществена тоалетна или отварянето на лаптоп по време на шофиране, повечето хора смятат, че етикетът при използването на мобилни устройства става по-лош, вместо да се подобрява.

91% от американските граждани, които участвали в проучване на компанията за компютърни иновации Intel казват, че са забелязали, че хората не употребяват правилно мобилните си устройства, а три четвърти от анкетираните смятат, че навиците за използването им деградират, вместо да се развиват през последната година, пише Ройтерс.

„Новите дигитални технологии се превръщат в основна част от живота на потребителите, но явно все още не сме установили кой е правилният начин за използването на джаджите – за нас, за семействата ни, обществото, в което живеем и заобикалящите ни хора“, казва Женевив Бел, управител на отдела по изследване на взаимодействията и опита в Intel.

В изследването участие са взели 2 000 души. В резултат било установено, че повечето хора биха искали да се съблюдава по-добра етикеция при използването на мобилни устройства и смятат, че липсата на обноски в общуването от разстояние е доста дразнещо.

Въпреки това заключение обаче 20% от анкетираните признават, че нямат добри реакции на поведение при работа с мобилни устройства.

Близо 75% казват, че липсата на подходящи навици за използване на мобилните устройства може да създаде нов вид обществен бунт, а 65% обясняват, че хора, които не умеят да използват правилно устройствата си, са в състояние да ги ядосат наистина.

Най-дразнещото поведение е използването на мобилни устройства по време на шофиране. Следващото в класацията е говоренето по мобилен телефон на висок тон на обществени места, както и писането на съобщения на улицата или говоренето по телефон, докато човек ходи. Последното причинява забавяне на движението, препречване пътя на останалите пешеходци, хаотично движение.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:16 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още