IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Porsche планира офанзива с нови модели

Ще създаваме нови опции върху базови модели, включително с други концепции за задвижване, казва шефът на борда Матиас Мюлер

10:55 | 15.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Porsche атакува пазара с нови модели. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Porsche атакува пазара с нови модели. Снимка: Ройтерс

Независимо от мрачните икономически перспективи Porsche държи на разширяването си. "Няма да докосваме и намаляваме инвестициите в нови модели. Атрактивните продукти са важна част от нашата стратегия за растеж", казва председателят на Борда на директорите на Porsche Матиас Мюлер в интервю за Handelsblatt.

Производителят на спортни автомобили в обозримо бъдеще ще пусне на пазара няколко по-скъпи и по този начин обещаващи добър марж наследници на освежения през 2011 г. класик 911, включително и Carrera 4 S със задвижване на всички колела и 400 к.с. на базова цена от 112 000 евро.

Също през следващата година ще се появи и нова версия на джипа Cayenne Turbo S с 550 к.с. на цена от около 152 000 евро. "Тази идея, на базов модел да създаваме други опции, включително други концепции за задвижване, ще бъде прехвърлена и към други серии модели", заяви Мюлер.

За стимулиране на продажбите Porsche ще обогати последната серия спортен седан Panamera с други варианти. Показаният на Paris Motor Show модел Turismo Sport, първото комби на Porsche, ще бъде началото на тази концепция. "Panamera Sport Turismo среща радушен прием. Следващото поколение на Panamera се очаква да бъде по-спортно и да прилича на купе, има място за такъв модел", заяви Мюлер.

Мениджърът иска да увеличи продажбите на Porsche до 2018 г. до 200 000 автомобила годишно. Освен потомците на съществуващите серии, за постигането на тази цел трябва да помогнат и съвсем нови модели.

„Разбира се, през 2013 г. ще представим и 918 Spyder и Macan" потвърди Мюлер. Швабите обмислят да предлагат и спортен автомобил със средноразположен двигател в ценовия диапазон от 300 000 до 400 000 евро, съобщи още изпълнителният директор.

Въпреки мрачната перспектива за европейския пазар Мюлер се изказва оптимистично за настоящата година. "Ние ще увеличим значително продажбите и производството през 2012 г. в сравнение с предходната година и ще постигнем нови рекордни стойности".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още