IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda съкращава 800 работни места във Великобритания

Слабото търсене на Стария континент е причина за решението, но концернът ще продължи да произвежда на Острова

14:17 | 11.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Honda съкращава 800 работни места във Великобритания

Японският автомобилен производител Honda ще съкрати 800 работни места в завода си във Великобритания. Причината за решението е продължаващото слабо търсене на автомобили в Европа, обяви Honda в петък, цитирана от AFP.

В завода на японската компания в южния град Суиндън в момента на работа са 3500 души. Там до пролетта трябва да бъдат закрити 800 работни места. 

Honda има производствена дейност във Великобритания от 1992 г. насам и досега не е извършвала съкращения в страната. Заместник-директорът на европейското подразделение Кен Киър увери в петък, че Honda продължава да залага на производство в Обединеното кралство и в Европа.

По данни на асоциацията на европейските производители ACEA за първите 11 месеца на миналата година новите регистрации на автомобили в ЕС са паднали до най-ниското си равнище от 1993 г. насам. През 2012 г. по собствени данни Honda е продала с 1 млн. коли по-малко в Европа. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още