IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Chrysler отчете най-добри месечни продажби от декември 2007 г.

Брандовете Fiat, Dodge и Ram Truck отчитат повишение на продажбите, но при марката Chrysler е регистриран слаб спад

17:47 | 02.04.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Седанът Chrysler 300, версия 2013-та, на автомобилно изложение във Вашингтон. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Седанът Chrysler 300, версия 2013-та, на автомобилно изложение във Вашингтон. Снимка: Ройтерс

Американският автомобилен концерн Chrysler Group обяви, че продажбите му на моторни превозни средства през март са най-силните от декември 2007 г. насам, съобщи Ройтерс. От компанията, която е подразделение на италианския автопроизводител Fiat SpA, отбелязаха, че продажбите за миналия месец са достигнали 171 606, което представлява ръст от 5% на годишна база.

Марките Fiat, Dodge и Ram Truck отчитат повишение на продажбите. Продажбите на бранда Chrysler обаче отчитат спад от 2%, като най-силен е той при седана Chrysler 300.

Продажбите на Ram Truck са нараснали с 24% през март, отразявайки силното търсене за пикапите Ram, които вече са с нов дизайн.

Продажбите на Dodge са се увеличили с 15%, водени от двуцифрения ръст при моделите Avenger, Challenger и Durango. Продажбите на компактния седан Dodge Dart са надхвърлили 8 000 броя за пръв път, откакто автомобилът бе представен през миналото лято.

Продажбите на Fiat 500 са се повишили с 3% до 3 807 броя.

Продажбите на джипове за целия концерн обаче отбелязват през март спад от 13%. През есента Chrysler спря производството на модела Liberty и няма да предприеме увеличаване на производството на заменящия го 2014 Cherokee преди лятото на тази година. Автопроизводителят започна постепенно и производството на 2014 Grand Cherokee, който претърпя само козметични корекции.

От Chrysler изчисляват нивото на годишните продажби в бранша за март след сезонна корекция на 15,6 млн. автомобила, като оценката им е до голяма степен в унисон с прогнозираните от анкетирани от Ройтерс анализатори 15,3 млн. Данните на компанията включват 300 000 тежкотоварни камиона, докато прогнозата на анализаторите не се отнася за тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още