IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Джеймс Бонд ще разтърси филмовата индустрия съвсем скоро

Големите студиа се борят за придобиването на правата за следващите филми от поредицата. Въпросът е кой ще надделее

13:08 | 31.10.15 г.
<p>
	Даниел Крейг. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Даниел Крейг. Снимка: архив Ройтерс

Говорителят на Sony обяви, че студиото иска да продължи да работи по разпространението на филмите за Бонд. Според сегашното споразумение с MGM Sony дава половината от бюджета за създаването на филмите за "Агент 007", както и рекламните разходи, а след това получава 25% от печалбата след приспадането на тези разходи. MGM запазва останала част от печалбата, а Danjaq отделно получава дял от приходите.

Освен това MGM си запазва правата за телевизионно разпространение и тези за домашно видео.

В същия документ, разпространен от хакерите, главният изпълнителен директор на Sony прогнозира, че ако "Спектър" струва 250 млн. долара и повтори резултатите на "Скайфол" в боксофиса, печалбата на Sony ще е само 38 млн. долара. Бюджтът на "Спектър" е малко под 250 млн. долара, твърди източник, докато този на "Скайфол" беше 209 млн. долара.

За кинодистрибутора на Бонд има ползи и отвъд малката, но сигурна печалба. Наличието на такъв филм помага на компанията да преговаря за получаването на по-добри условия с кината и други партньори, както и да привлича таланти.

Бъдещето на Бонд стана още по-неясно, тъй като актьорът Даниел Крейл даде противоречиви сигнали за това дали ще участва в бъдещите ленти от поредицата. Говорителят на звездата не е открит за коментар.

Първоначалните продажби на билети за "Спектър" са високи, дори повече от тези, които "Скайфол" генерира в първия си ден по кината във Великобритания.

Друго страхотно представяне в боксофиса би могло да даде предимство на Sony в запазването на правата за Бонд, макар че Fox, Paramount и Warner също имат ексклузивни бизнес отношения с MGM.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още