IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Home Depot не очаква потребителите да се отдръпнат от домашните ремонти

Компанията повиши годишната си прогноза след успешно тримесечие

15:13 | 17.05.22 г.
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Home Depot повиши годишната си прогноза, след като отчете силни тримесечни резултати благодарение на най-високите ѝ приходи от продажби за първото тримесечие в историята на компанията. В резултат на новините цената на акциите нарасна с 4% преди началото на борсовия ден, пише CNBC.

Фирмата за стоки за домашни ремонти отчете 4,23 млрд. долара нетна печалба за първото тримесечие, или 4,09 долара на акция, спрямо 4,15 млрд. долара, или 3,86 долара на акция преди година. Анализатори, анкетирани от Refinitiv, очакваха компанията да спечели по 3,68 долара на акция.

Нетните приходи от продажби са се повишили с 3,8% до 38,91 млрд. долара на годишна база, коет е над прогнозата за 36,72 млрд. долара. Приходите от продажби в обекти, отворени от поне година, са нараснали с 2,2% през периода.

„Доброто представяне през тримесечието е още по-впечатляващо, тъй като правим сравнение с миналогодишния исторически растеж и сме изправени пред по-бавно начало на пролетта тази година“, коментира главният изпълнителен директор Тед Декър.

Това е първото му тримесечие начело на компанията. Декър, дългогодишен ветеран от Home Depot, преди това служеше като главен оперативен директор и наследи поста в труден момент за домашните ремонти.

Инфлацията продължава да се ускорява, а това може да накара потребителите да отложат проектите си за реновиране на дома. Нарастващите лихвени проценти могат да забавят горещия жилищен пазар и да отложат плановете за скъпи ремонти. А много потребителите прекараха първите месеци на пандемията, боядисвайки вкъщи, купувайки нови мебели или в други проекти за подобряване на средата у дома, което означава, че скоро няма да им се налага да правят същото.

Но резултатите на Home Depot показват, че потребителите все още са склонни да харчат за домовете си. Компанията не очаква тази дентенция да се промени.

За 2022 г. Home Depot очаква ръстът на приходите ѝ от продажби да е около 3%, а печалбата ѝ на акция да нарасне с 5-7%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още