IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола се понижава във втори пореден ден

Барел лек американски суров петрол се търгува на най-ниското си ниво от началото на юли, на фона на бушуващия ураган Санди

09:26 | 30.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Цената на петрола се понижава във втори пореден ден

Цената на петрола се понижава вече втори пореден ден заради урагана Санди, който връхлетя източното крайбрежие на САЩ, предаде Bloomberg.

Снощи фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка месец декември поевтиняха до 85,54 долара за барел, което е най-ниското ниво от 10 юли.

В електронната търговия на стоковата борса в Ню Йорк лекият петрол продължи да поевтинява плавно, като в 1 ч. следобед сингапурско време се търгуваше на 85,33 долара за барел.

Декемврийските контракти на сорта брент в Лондон поевтиняха с 69 цента до 108,75 долара за барел.

Рафинериите по американското източно крайбрежие намалиха значително обема на производството заради стихията. Шест рафинерии напълно са спрели работа, затруднено е производството на няколко електроцентрали в района.

Затворени са и пристанищата в Ню Йорк, Ню Джърси, Балтимор, Лонг Айлънд, Делауеър Бей и Кънектикът, което блокира доставките на черно злато по вода.

Очаква се рязък спад на търсенето и потреблението на горива от бизнеса и домакинствата заради свитата икономическа активност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:20 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още