IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът записа трета поредна положителна сесия

Цената се намира във възходящ тренд и според техническия анализ е вероятно да тества нивото при 54 долара за барел

12:05 | 14.04.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Петролът записа трета поредна положителна сесия

Щатският петрол остана на зелена територия в първия ден от новата седмица. Суровината отчете трета поредна положителна сесия и реализира близо 3% ръст през този период. Негативните икономически данни от Китай предизвикаха очаквания, че скоро страната може да въведе мерки за стимулиране, които да спомогнат търсенето на петрол.

В ранните часове на сесията от понеделник цената на „черното злато“ леко се понижи, след като стана ясно, че китайският износ се е свил с 15% през март месец спрямо година по-рано. Вносът от друга страна е намалял с 12.7%. Именно тези данни могат да накарат най-големия енергиен потребител в света да потърси стимулиращи мерки.

Във фокуса на инвеститорите остава и ситуацията с Иран. Както твърдят анализатори, че дори и да не бъде постигнато споразумение, е малко вероятно Иран да успее да засили износа си до края на 2015 година. Страховете на участниците на пазарите са свързани с евентуално допълнително предлагане, което би довело до спад в цената на петрола.

Фючърсите върху лек суров петрол с доставка през месец май поскъпнаха с 27 цента, или 0.5%, приключвайки на ниво от 51.91 долара за барел. Най-близката зона на подкрепа можем да открием при 50 долара за барел, а съпротива може да бъде търсена около зоната при 54 долара за барел.

Цената се намира във възходящ тренд и според техническия анализ е вероятно да тества нивото при 54 долара за барел.

Фючърсите върху петрол сорт Брент със срок на доставка през май добавиха 6 цента, или 0.1%, приключвайки на ниво от 57.93 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 13:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 9 години
Като чуя "сесия", и все изпити и купон са ми в съзнанието. А като чуя и "петрол", току ми проблясват едни акции на Синергона, дето, някогиш, в масовата прихватизация...и тэ така. А може, пустата църна течност, МОЖЕ да се добива доста по-евтино и производително, и където я има , и...където я "няма" официално, да се помпи. Щото, много пъти, "нямане"-то е поради неспособност да се достигне, щото са подминали, щото "дупката" е направена неудачно и т.н. Те дупките са според както може /дупчещият/ та, оттам, какво да им се чудиш, всичко що правят, е от по-миналия век...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още