IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Газпром се договори с Bank of China за 2 млрд. евро заем

Това е най-голямата сделка на газовия гигант за пряко финансиране от една кредитна организация и първото двустранно кредитно споразумение с китайска банка

13:10 | 03.03.16 г. 2
Газпром се договори с Bank of China за 2 млрд. евро заем

Газпром и лондонският клон на Bank of China са сключили днес в Шанхай споразумение за отпускане на кредит в размер на 2 млрд. евро за срок от пет години. Това се посочва в съобщение на руския газов холдинг, цитирано от ТАСС, предава БТА.

От страната на Газпром документът е подписан от заместник-председателя на управителния съвет Андрей Круглов, а банката е била представлявана от вицепрезидента Уън Хуабин.

В историята на Газпром това е най-голямата сделка за финансиране, привлечено пряко от една кредитна организация, и първото двустранно кредитно споразумение с китайска банка, отбелязва се в съобщението.

Круглов е обсъдил с вицепрезидента на Bank of China Гао Инсин перспективите за развитие на сътрудничеството.
Bank of China е голяма международна банкова група, чиято дейност включва банкови операции, инвестиционна практика, услуги в сферата на застраховането и лизинга.

Общата стойност на активите на финансовата институция е над 16 трлн. юана, а мрежата й от подразделения обхваща 46 държави и региони по света, посочва руската информационна агенция.

През февруари заместник-председателят на управителния съвет на Газпром Александър Медведев обяви, че руската компания е готова да изпълнява самостоятелно проекти за доставка на газ за Китай без привличане на китайско финансиране, припомня ТАСС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 32 rate down comment 8
contra2
преди 8 години
Чудесно, поредното доказателство, че руснаците не *** това, което веднъж са изплюли! Само така! Никой не вярва вече на амер.валута! И все пак земята се върти!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още