IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разходите за добив на един барел руски петрол са 2 долара, обяви зам.-минисътър

През февруари президентът на Роснефт Игор Сечин определи разходите за добив в енергийната компания като едни от най-ниските в целия свят – 2,7 долара за барел

12:17 | 23.03.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Средните разходи за добива един барел руски нефт са около 2 долара. Това заяви заместник-министърът на енергетиката Кирил Молодцов, цитиран от бизнес портала РБК.

„Разходите за добив на петрол от труднодостъпни и офшорни находища са по-високи – около 20 долара“, казва Молодцов и допълва, че показателите съществено се различават в зависимост от това на какъв етап е обработването на самото находище. „При падащ добив разходите растат, както при едно и също ниво на разходите се извлича по-малко петрол“, посочва още той. 

През февруари президентът на Роснефт Игор Сечин определи разходите за добив в енергийната компания като едни от най-ниските в целия свят – 2,7 долара за барел. През септември 2015 г. Сечин говореше за разходи от 4 долара за барел.

По думите му заради финансовите спекуланти цената може да падне до 10 долара за барел. Според Сечин излишъка в предлагането на глобално ниво възлиза на 1,5-1,7 млн. барела дневно.

РБК припомня, че през февруари Русия, Катар, Саудитска Арабия и Венецуела постигнаха принципна договорка за замразяване на добива на януарските му нива, но прилагането на сделката може да се окаже проблемно. На 17 април предстои среща на ОПЕК, когато ще се обсъжда предложението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
излъгахте майка невъзможно да е 2 кинта разход на каца то в Кувейт къде кат си изпуснеш пантофата блика черна струя е повече та при вас .... мое сте ми симпатични, но немойте да лънготите .....Are We Nearing A Transition Point In Oil Production?http://oilprice.com/Energy/Energy-General/Are-We-Nearing-A-Transition-Point-In-Oil-Production.html......................... cost Russia $17.20. .........................
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още