IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът остава стабилен след новината за спада на резервите от бензин в САЩ

В сряда цената на петрола отчете сериозен ръст

10:27 | 04.08.16 г.
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Фючърсите върху суровия петрол като цяло остават стабилни в четвъртък след силния ръст на цените в сряда, когато инвеститорите приветстваха новината за спада на резервите на бензин в САЩ. Глобалните пазари на петрол обаче продължават да страдат от свръхпредлагането, коментира WBPOnline.

Фючърсите върху американския суров петрол поскъпват с 0,11% до 40,49 долара за барел. Европейският сорт Брент поевтинява с минималните 0,01% до 43,09 долара за барел към 10:19 ч. българско време.

В сряда и двата бенчмарка затвориха с ръст от над 3%, след като Администрацията за енергийна информация на САЩ обяви, че запасите от бензин са се свили с около 3,26 млн. барела през седмицата до 29 юли. Това е доста под оценките за понижение от 640 хил. барела.

През предходната седмица беше отчетен ръст на резервите от 452 хил. барела, което предизвика опасения за свръхзапаси и на пазара на бензин.

В допълнение американското производство на суров петрол е спаднало под 8,5 млн. барела на ден през последната седмица на юли.

Анализаторите предупреждават, че тези остри ръстове на цените на петрола може да са краткотрайни заради свръхпредлагането и свръхпроизводството.

Американският правителствен доклад показва още, че запасите от суров петрол са се увеличили с 1,41 млн. барела в допълнение на ръста от 1,67 млн. барела през предходната седмица. Това силно изненада анализаторите, които очакваха спад от 1,74 млн. барела.

Трейдърите все още изпитват опасения за глобалната икономика, основно за Азия и Европа, в резултат на несигурността около вота за Brexit. Почти рекордното производство на ОПЕК също натежава върху настроенията. Последният месечен доклад с актуални данни и прогнози за добива ще бъде представен през следващата седмица.

В резултат на това не се очаква цените на петрола да се възстановят особено през следващите месеци, твърдят анализатори.

Краткосрочният диапазон, очакван от Goldman Sachs, за лекия американски суров петрол е между 45 и 50 долара, докато други очакват бенчмаркът да спадне до 35 долара за барел.

Повече за цената на петрола можете да научите от видеото на Bloomberg

Всичко за цената на петрола следете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:47 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още