IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камен Колев: При ВЕИ трябва баланс на интересите на инвеститори и потребители

Трябва да се мисли как ще се отразят високите цени на електроенергията от ВЕИ на доходите на гражданите и на конкурентоспособността на бизнеса, каза зам.-председателят на БСК

13:06 | 08.06.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Камен Колев: При ВЕИ трябва баланс на интересите на инвеститори и потребители

Енергията от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) е необходима, но трябва да разглеждаме развитието на този сектор както от позицията на инвеститорите, така и от позицията на потребителите – гражданите и другите сектори на икономиката.

Това беше основната теза в презентацията на зам.-председателя на Българска стопанска камара (БСК) Камен Колев по време на състоялия се Клуб Investor.bg на тема „Развитие на ВЕИ в България - инвестиции, възможности, поглед от различни страни“.

Основният въпрос е да се намери балансът на обществено приемливите разходи, съчетаващ интересите на производители на ток от ВЕИ и на потребителите му, подчерта зам.-председателят на БСК.

Трябва да се има предвид, че пазарът на електроенергия у нас още не е либерализиран, т.е. няма пазарни лостове, които да „бутат“ цените на тока надолу, отбеляза Колев. По думите му, сега и в бъдеще трябва да се мисли как ще се отразят високите цени на електроенергията от вятър и слънце на доходите на гражданите и на конкурентоспособността на бизнеса.


 

Снимки от събитието може да разгледате тук

Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на:
Генерален спонсор: Emporiki bank Credit Agricole Group
С подкрепата на Дженеръс Ауто и Енемона

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Gargantua
преди 12 години
Евала, най-накрая едно свясно мнение на хоризонта, от кога ги дърдоря същите глупости, до сега само чувах как инвеститорите били избягали и никой не спомена за колабса на икономиката ни и за удара по джоба на хората от така наречения зелен ток.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още