IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златни пясъци АД

Извънредно общо събрание на акционерите

10:00 | 08.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Златни пясъци АД
Златни пясъци АД-Варна /ZLP/ свиква извънредно ОСА на 08.02.2008 год. от 10.00 ч. в гр. Варна, курортен комплекс Златни пясъци, в залата на хотел Адмирал при следния дневен ред:
- Овластяване на управителния съвет за извършване на сделка, регулирана съгласно чл. 114 от ЗППЦК, с активи на дружеството -прехвърляне на идеална част от урегулиран поземлен имот, собствен на дружеството, и разпределяне на правото на строеж. Според приложения Доклад
на Управителния съвет на Златни пясъци АД-Варна по чл. 114а, ал. 1 ЗППЦК, сделката е със следните параметри: Сключване на договор за покунко-продажба на 1/2 идеални части от собствен на дружеството недвижим имот, находящ в гр. Варна , к.к. „Златни пясъци".
Купувач: Златни АД. Купувачът заинтересувано лице по смисъла на чл.114, ал.5 ЗППЦК.
Пазарната оценка на имота е 2 057 500.00 лв. без данък върху добавената стойност съгласно приложена оценка, изготвена от оценителя Булекс Консулт ЕООД. Предложена цена на сделката - 526 000 евро без ДДС.
- Овластяване на управителния съвет за извършване на сделка, регулирана съгласно чл. 114 от ЗППЦК - встъпване в дълга на акционер на дружеството по договор за банков кредит. Според приложения Доклад на Управителния съвет на Златни пясъци АД-Варна по чл. 114а, ал. 1 ЗППЦК, сделката е със следните параметри: Встъпване в дълга С Травел АД към Корпоративна Търговска банка АД съгласно договор за банков кредит от 03.10.2007 г. С Травел АД е заинтересувано лице по смисъла на чл. 114, ал. 5 от ЗППЦК. С Травел АД е сключило с Корпоративна търговска банка АД договор за банков кредит в размер на кредита EUR 5 000 000. Дружеството е предоставило свое имущество за обезпечаване па задълженията си по договора. По искане на банката, в договора за кредит в включена уговорка публичното дружество Златни пясъци АД-Варна да встъпи в дълга на С Травел АД към банката, също с договора С Травел АД е поело задължение като акционер в публичното дружество да предложи на общото събрание на акционерите на Златни пясъци АД-Варна дружеството да встъпи в неговия дълг към Корпоративна търговска банка АД при условие, че до провеждането на общото събрание дългът не е погасен;
- При липса на кворум събранието ще се проведе на 26.02.2008 год. от 10.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.
Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 25.01.2008 год.
Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 23.01.2008 год.
Материалите за ИОСА са качени на уеб-сайта на БФБ-София АД на адрес:
http://download.bse-sofia.bg/prospekt/ZLP/

Свързани компании:

Златни пясъци АД(ZLP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още