IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кънев и Кунева: Да направим отговорен кабинет за реформи

Нови избори ще предизвикат криза, смятат от Реформаторския блок

15:49 | 27.10.14 г.
Кънев и Кунева: Да направим отговорен кабинет за реформи

Реформаторският блок ще работи за създаване и укрепване на реформаторско мнозинство и за съставяне на отговорно правителство с правила, които да му попречат да осъществи поредна злоупотреба с власт. Това обявиха лидерите на групата на РБ Радан Кънев и Меглена Кунева в две отделни изказвания от парламентарната трибуна от името на съюза.

Трябва да съставим правителство според волята на народа, но не и правителство на всички, което оставя народа в опозиция, каза лидерът на ДСБ.

Кънев обяви, че Блокът ще работи за възстановяване на парламентаризма и за започване на важните реформи, които досега все се отлагат. „Ние от РБ няма да допуснем смирението ни да се превърне в примирение с частни престъпни интереси”, каза още лидерът на ДСБ.

Меглена Кунева декларира, че Реформаторите ще работят за създаваме и укрепване на реформаторско мнозинство. „Нови избори ще предизвикат криза. Правителство на малцинството ще е третото, което няма да изкара мандата си”, каза още тя.

Кунева даде кураж на ГЕРБ да състави кабинет. Тя обяви и че Блокът не одобрява пасивното одобрение от страни, докато страната влиза в поредната криза. „Въпрос на смелост е политиците да се ангажират с управлението, без да калкулират риск”, каза Кунева. Тя беше категорична и че Реформаторите няма да са пречка за съставяне на дясноцентристко правителство.

Още политически новини чететe в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още