IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продава се уникален Corvette на Pininfarina

Моделът е произведен в един-единствен брой през 1963 година

17:29 | 20.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Сarscoops</em></p>

Снимка: Сarscoops

Италианският дизайн има славата на най-добрия в света и поредното доказателство за това е Chevrolet Corvette Coupe Speciale Rondine от Pininfarina. Автомобилът е произведен в един-единствен брой и ще бъде предложен на търг това лято.

Италианската компания за дизайн създава уникалната кола през 1963 година като изложбен експонат за автомобилното изложение в Париж. Возилото, съчетаващо италиански форми и американски мускули, е базирано на Corvette C2 от 1963 година и има разрешение за движение по обществените пътища. Оборудвано е с 5.4-литров V8 двигател, генериращ 360 к.с. Трансмисията е 4-степенна автоматична и задвижва задните колела.



За да създадат своя уникален продукт, дизайнерите на Pininfarina премахват елементите от стъклопласт по купето на Corvette C2 и ги заменят с метални. Това превръща Speciale Rondine в единственият Corvette с метално купе. Ръководител на проекта е Том Джарда, който по това време работи в италианското студио.

Автомобилът ще бъде предложен на търг в края на месец август в Пенсилвания, САЩ. Не се съобщава каква ще бъде началната цена на наддаванията, но през 2008 година същата кола бе продадена на аукцион, организиран от Barrett-Jackson, за сумата от 1,76 млн.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още