IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-добрите модели на автосалона в Детройт

Ford Mustang и Volvo Concept XC Coupе бяха отличени от специално жури дизайнери

09:24 | 21.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Volvo Concept XC Coupe. <em>Снимка: NAIAS</em></p>

Volvo Concept XC Coupe. Снимка: NAIAS

Ford Mustang и концептуалното Volvo XC Coupe бяха короновани от авторитетното жури на дизайнерската асоциация EyesOn Design, състоящо се от 32-ма именити автомобилни стилисти като двата най-интересни нови модела, представени по време на изложението в Детройт. 

Новото поколение на Mustang заслужи званието "Най-добър сериен автомобил на изложбата", след като при спортните коли успя да се пребори с конкуренти като BMW M3, Lexus RC F и Chevrolet Corvette Z06. Интересното е, че тези три модела дори не стигнаха до финала на гласуването. Там второ и трето място с еднакъв брой гласове си поделиха новите Mercedes-Benz C-Class и Ford F-150.

Създателите на Volvo Concept XC Coupe пък си тръгнаха от Детройт с две награди. Първата бе за "най-добър концептуален модел", където техният кросовър изпревари Toyota FT-1 и Kia GT4 Stinger. Вторият приз на прототипа е за иновация в дизайна и използваните материали.

С почетна награда за "развитие на автомобилния дизайн" бе отличен Хартмут Варкус, който в продължение на дълги години бе главен дизайнер на Volkswagen. Немецът е работил точно 30 години - от 1973 до 2003 в тази сфера.

В журито, сформирано от асоциацията EyesOn Design, влизат такива имена като главният дизайнер на Kia-Hyundai Петер Шрайер, директорът по дизайна на Tesla Motors Франц фон Холцхаузен, шефът на дизайнерското подразделение на Mercedes-Benz Гордън Вагенер и главният дизайнер на Mazda Икуо Маеда.

Още новини от автосалона в Детройт четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още